Παρασκευή , 29 Μαρ 2024

Αναβίωση εθίμου με χοιρινές γαστρονομικές νοστιμιές “Χοιροσφάγια” (Και βίντεο)

 

Με κατάμεστη την αίθουσα του Βοτανικού Πάρκου – Κήποι Κρήτης, πραγματοποιήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2017 για 4η χρονιά από τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Σκορδαλού του Δήμου Πλατανιά, το έθιμο αναβίωσης πολυποίκιλων γαστρονομικών χοιρινών εδεσμάτων με την ονομασία “Χοιροσφάγια”.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του κλιμάκιο του Δήμου Πλατανιά με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιάννη Μαλανδράκη που είπε: « Πρόκειται για μια γιορτή του τόπου και της παράδοσης με διάφορες συνταγές χοιρινού κρέατος που γίνεται σε αυτόν τον πολύ όμορφο τόπο με το Βοτανικό Πάρκο –Κήποι Κρήτης. Υπάρχει πλούσιος μπουφές για να μπορεί ο καθένας να επιλέγει ότι θέλει γνωρίζοντας γεύσεις του παλιού καιρού».  

Από την πλευρά του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκορδαλού ο αντιπρόεδρος  Κωνσταντίνος Μαρινάκης σημείωσε: « Αυτό το παλιό έθιμο με τις παραδοσιακές συνταγές χοιρινού κρέατος της περιοχής στα χωριά της ρίζας που είναι τα Σκορδαλού, οι Λάκκοι και τα Καράνου, το αναβιώνουμε για 4η συνεχή χρονιά.  Ορισμένες συνταγές από αυτές τις κάνουμε σήμερα πιο εξελιγμένες. Η συνταγή με το ξιδάτο χοιρινό είναι αρχέγονη και την έκαναν με ότι απέμενε από τον χοίρο ενώ εμείς χρησιμοποιούμε καθαρό κρέας».              

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος  

DSC02781wtmk

DSC02764wtmk

DSC02753wtmk DSC02755wtmk DSC02757wtmk DSC02758wtmk DSC02761wtmk

DSC02766wtmk DSC02771wtmk DSC02773wtmk DSC02779wtmk

DSC02783wtmk DSC02786wtmk DSC02791wtmk DSC02792wtmk DSC02793wtmk DSC02795wtmk

Η-ταυτότητα-για-την-εφημερίδα-και-σε-αυτοκόλητα

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com