Παρασκευή , 29 Μαρ 2024

Πυρκαγιές στα Κεραμιά και στον Σέμπρωνα Χανίων

eparxiakofos.gr_image0172

Αγροτικές και δασικές εκτάσεις έκαψαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στο «Ψυχρό Πηγάδι» κοντά στους Κάμπους Κεραμειών και στα Μιχελιανά του Σέμπρωνα η οποία απείλησε και ένα σπίτι χωρίς να προλάβει να επεκταθεί.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η φωτιά στους Κάμπους τέθηκε υπό έλεγχο στις 5 το απόγευμα αφού πρόλαβε να κάψει τρία στρέμματα δασικής και εννέα γεωργικής έκτασης. Μεταξύ άλλων κάηκαν ελιές και αμπέλια.

Στην περιοχή ”Ψυχρό Πηγάδι” έσπευσαν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων με δώδεκα πυροσβέστες και ένα όχημα του Δήμου Χανίων με δύο άνδρες που έδωσαν μάχη με τις φλόγες.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στον Σέμπρωνα έκαψε καστανιές ενώ απείλησε σπίτι.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η φωτιά έκαψε τρία στρέμματα γεωργικής έκτασης. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με έντεκα πυροσβέστες.

 eparxiakofos.gr_image0007

Μιλώντας στα «Χανιώτικα νέα»  και το «Επαρχιακό φως» ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων Πύραρχος Ιωάννης Μαραγκάκης υπογράμμισε τα εξής: «Στις 2 η ώρα μετά το μεσημέρι ειδοποιηθήκαμε για την πυρκαγιά εδώ στο “Ψυχρό Πηγάδι” των Κεραμιών και επειδή ο αέρας ήταν δυνατός αυτομάτως έσπευσαν στην περιοχή 6 οχήματα εκ των οποίων το ένα  του Δήμου Χανίων με δύο άτομα πλήρωμα και 5 δικά μας με 14 άνδρες και την κυρία Μαρία Ευτυχιάκου επιπυραγό υποδιοικητής 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων.  Με πολύ μεγάλες προσπάθειες καταφέραμε να θέσουμε τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο γύρω στις 5.30 το απόγευμα, αλλά επειδή ο αέρας συνεχίζει να είναι δυνατός παραμένουν οι δυνάμεις ελπίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά. Κάηκαν γύρω στα 15 στρέμματα εκ των οποίων τα 3 ήταν καλλιεργήσιμα με αμπελώνες και ελάχιστες ελιές σε πρώτη εκτίμηση.

Η πυρκαγιά επίσης στον Σέμπρωνα ελέγχεται και αυτή και είναι υπό μερικό έλεγχο αλλά έχει κάψει 1.500 περίπου μέτρα και ήταν δίπλα σε σπίτια. Κι εκεί στάλθηκαν 5 οχήματα και είχαμε και περιπολικό στην περιοχή που μας ενημέρωσε  εγκαίρως κατορθώνοντας να την έχουμε υπό έλεγχο έχοντας όμως καεί καστανές και γεωργική έκταση».

  eparxiakofos.gr_image0181   eparxiakofos.gr_image0218  eparxiakofos.gr_image0176

 

eparxiakofos.gr_image0183

 

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com