Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

 

 image0094

Ευχάριστες ώρες πέρασαν αρκετά παιδιά προχθές το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού παρέα με την υπεύθυνη του χώρου κα Νίκη Γαλάνη και τον σκηνοθέτη και ηθοποιό κ. Μιχάλη Βιρβιδάκη έχοντας θέμα “Η μέρα της αλήθειας και των ψεμάτων- Αλήθεια η ψέματα”, λέξεις της καθημερινότητας με διαφορετικές έννοιες. 

Για τη δράση αυτή δήλωσε στα «Χ.Ν.» η κα Νίκη Γαλάνη ότι «ο φιλόξενος χώρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού θα στεγάσει σήμερα πολλές αλήθειες, πολλά ψέματα και πολλά χαμόγελα έχοντας εμψυχωτή του προγράμματος τον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό κ. Μιχάλη Βιρβιδάκη. Τα παιδιά θα  μοιραστούν μαζί του, τη χαρά της αφήγησης μέσα από το παραμύθι της Ανιές ντε Λεστράντ “Γιατί οι σκύλοι δεν αγαπούν τις γάτες”, ενώ θ’ ακολούθησαν τους ήρωες του βιβλίου, που έντεχνα εναρμονίστηκαν με τις έννοιες ψέμα-αλήθεια-φαντασία, πραγματικότητα. Ένα απόγευμα γεμάτο χαρά, παιχνίδι και προβληματισμό για περισσότερες αλήθειες. Γιατί η αλήθεια αποτελεί μονόδρομο για την διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας. Η παραμυθοπαρέα των μικρών παιδιών θ’ αποτυπώσει  αλήθειες και ψέματα πασπαλισμένες με πολύ χρώμα και φαντασία».

Από την πλευρά του ο ηθοποιός κ. Μιχάλης Βιρβιδάκης απάντησε στο ερώτημα μας ως εξής: «Το θέμα μας αφορά την εκδήλωση αλήθεια και ψέματα δηλαδή μέσα από ένα παραμύθι που θα διαβάσω στα παιδιά θα τα προκαλέσω να σκεφτούνε τι απ’ όλα αυτά τα πράγματα που λένε οι χαρακτήρες του παραμυθιού είναι αλήθεια και τι είναι ψέματα όπως γίνεται και στη ζωή δηλαδή πίσω από τα παιδιά των ανθρώπων κρύβονται μεγάλες αλήθειες αλλά μπορεί και πολύ μεγάλα ψέματα. Κατά κάποιο τρόπο προσπαθούμε να προσαρμόσουμε τα παιδιά σε αυτό που θα αντιμετωπίσουνε αύριο, μεθαύριο στην ενηλικίωσή τους».   

image0095

32-20140903

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com