Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Όσο σιωπούμε άσπρη μέρα δεν θα δούμε

Ούτε η κυβέρνηση, ούτε τα κόμματα ενδιαφέρονται να νοικοκυρέψουν τη χώρα. Η μεγαλύτερη απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου συνεχίζεται με τις…ευλογίες όλων τους. Οι αναχρονιστικές νομοθεσίες ( Ν.Δ. 2396/53 και 40009/53 Πρωθυπουργική Απόφαση υποτίθεται ισχύουν ). Αν είναι δυνατόν. Στη μακρινή εκείνη περίοδο που πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο αείμνηστος Αλέξανδρος Παπάγος υπήρχαν άλλοι συσχετισμοί και δεδομένα. Για λίγα χρόνια υπήρξε πειθαρχία. Μετά τον θάνατο του Παπάγου, το 1955 ανέλαβε πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και άφησε, όπως κι όλοι οι επόμενοι πρωθυπουργοί μέχρι σήμερα αυτές τις νομοθεσίες… Έπρεπε, όμως, να είχαν ανασυνταχθεί αμέτρητες φορές και να ίσχυαν πραγματικά και όχι μόνο στα έγγραφα… 

Περισσότερα σε πλοήγηση σας εδώ: 


 

Σχόλια

  1. Ιωάννα σχολίασε:

    March 21st, 2011 at 19:02

    Κύριε Κάκανε,

    Σοφότατο το κείμενο σας, περιεκτικό σε νόημα και αλήθεια. Εκείνο που μπορώ να καταθέσω είναι ότι στη Χώρα μας υπάρχουν και αξιοσέβαστοι πολίτες, γνώστες της ιστορίας και της πολιτικής όπως εσάς. Τα προβλήματα όμως, δυστυχώς, παραμένουν επειδή υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που ασχολούνται με την πολιτική μη έχοντας γνώση, βάθος και ουσίας αυτής, ή παριστάνουν ότι δεν γνωρίζουν, και αυτό κάνει μεγάλο κακό στη χώρα και είναι πολύ επικίνδυνο για την πορεία της. Η κυβέρνηση κρίνεται από τα έργα της και οι κυβερνήσεις που διαχρονικά κυβέρνησαν τη δικιά μας χώρα, είναι μια από τα ίδια. Οι κυβερνήτες πήραν τον τιμόνι “χωρίς δίπλωμα”, αλλά και οι πολίτες φέρουν την ευθύνη που τους το δώσανε επειδή περιμένανε το ρουσφέτι.
    Ευχής έργο είναι, ότι υπάρχουν αγωνιστές από το παρελθόν που συνεχίζουν τον αγώνα σήμερα και είναι έτοιμοι να κάνουν μια καινούργια αρχή με ανατροπή του χθες που όχι απλά είναι αναχρονιστικό, αλλά δεν παράγει και μολύνει το σήμερα. Είναι εθνική ανάγκη να εκλείψει ο αναχρονισμός με αλλαγές στη νομοθεσία…
    Με εκτίμηση
    Ιωάννα Μελάκη
    Υπάλληλος Περ. Ενότητας Χανίων

  2. Γιάννης Η. Κάκανος Δημοσιογράφος Μέλος της ΠΑ.Δ.Ε. Μ.Μ.Ε. www.yanniskakanos.grσχολίασε:

    March 21st, 2011 at 19:56

    Κυρία Μελάκη,
    Δεν είναι η πρώτη φορά που με στηρίζετε με τόσα ωραία λόγια δίνοντας μου κουράγιο να συνεχίσω τον αγώνα που άρχισα πριν από 20 χρόνια ενάντια της μεγαλύτερης απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου εκπονώντας μελέτες για τη διόρθωση κακώς κειμένων του τομέα ευθύνης μου εκείνη την περίοδο. Σας ευχαριστώ ακόμα μια φορά για την υποστήριξη του αγώνα μου. Σας παρακαλώ να μελετήσετε την παρακάτω δήλωση που ενδιαφέρει όλους τους Έλληνες:

    Η δήλωση του Ούγκο Τσάβες τον Ιούλιο του 2010
    ” Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε. Γιατί κλέψανε! Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί. Μου λένε γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος. Μα… γιατί έκλεψε! Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στη κυβέρνηση.
    Πρόδωσαν τον Λαό, τη Δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος. Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη! Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους. Γι’ αυτό φυλακίστηκαν.
    Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και τη Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών μακριά από τα πόδια μας. Δεν καταντάμε Ελλάδα”

  3. Κώστας Ντουντουλάκης σχολίασε:

    March 22nd, 2011 at 17:54

    Στέλνω σου Γιάννη μιαν ευκή, αλλοιώτικη από τσ΄άλλες! Κι αν είναι μπόρα η ζωή, νά ΄ναι χαρές οι στάλες!…

  4. ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥ σχολίασε:

    March 22nd, 2011 at 18:30

    Χασαμε την εμπιστοσυνη σε ολους γιατι δεν εχουν οραμα δεν εχουν αγαπη για το τοπο μας, ολα αρχιζουν και τελειωνουν στη δοξα και στο χρημα. Λυπαμαι αλλα ετσι ειναι.

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com