Παρασκευή , 29 Μαρ 2024

ΧΑΝΙΑ : Εκδηλώσεις για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

 Η περίοδος του Ελευθερίου Βενιζέλου και με  τις επενέργειες της πολιτικής του σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής, χαρακτηρίζεται από βαθιές τομές σε χώρους και τομείς που διέπονταν από αναχρονισμούς και εχθρότητες.

https://eparxiakofos.gr/?p=520

……….

 

 

 

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα: 

 
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος αν και υπήρξε ο σημαντικότερος πολιτικός της σύγχρονης Ελλάδας, δέχθηκε πολλές δολοφονικές απόπειρες κατά της ζωής του. Εκτός από τις γνωστές απόπειρες στο σιδηροδρομικό σταθμό της Λυών, στο Παρίσι το 1920 και στη Λεωφόρο Κηφισίας το 1933, έγιναν δύο ακόμη, στις Αρχάνες Ηρακλείου στις 5 Αυγούστου 1897 και στη Θεσσαλία το 1912. Βέβαια υπήρξαν και άλλες προσπάθειες από τους πολιτικούς του εχθρούς να του αφαιρέσουν τη ζωή, οι οποίες παρέμειναν στο στάδιο του σχεδιασμού, καθώς για διάφορους λόγους ματαιώθηκαν χωρίς να τεθούν σε εφαρμογή. Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη το 1917, στην Αθήνα τον Μάρτιο του 1918 και πάλι λίγο αργότερα τον ίδιο χρόνο, το καλοκαίρι του 1932 στη Λαμία, στην αίθουσα της βουλής την 5η Μαΐου του 1933, στο σπίτι του απέναντι από το βυζαντινό Μουσείο το 1933 και τέλος στο Φάληρο το ίδιο έτος.

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com