Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ταλαιπωρία επισκεπτών στο αεροδρόμιο Χανίων


Κι ενώ ο τουρισμός αποτελεί την τελευταία ελπίδα για όλους μας, «τραυματίστηκε» με την απεργία των ιδιοκτητών ταξί. Όσο δίκιο και να έχουν – λένε πολλοί που ρωτήσαμε – αυτή η κινητοποίηση στα μέσα του καλοκαιριού πλήττει χιλιάδες ανθρώπους ντόπιους και ξένους άδικα, όπως συνέβη σήμερα το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννη» Ακρωτηρίου Χανίων. Προσωρινή ανακούφιση, όμως, για πολλούς τουρίστες η αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων τόσο του ΚΤΕΛ όσο και τουριστικών λεωφορείων, που μετέφεραν πολλές φορές και υπεράριθμους επιβάτες για να εκλείψει το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί στον αερολιμένα και που ενίοτε προκαλούσε λογομαχίες μεταξύ απεργών και επισκεπτών.


 


 

Για την κατάσταση αυτή ρωτήσαμε τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Αυτοκινητιστών Ταξί Χανίων, κ. Αντώνιο Παπαδάκη, για να μας πει: “Αρχικά ζητάμε συγνώμη σε όλον τον χανιώτικο λαό και γενικότερα από όλο το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που τους καλούμε να περάσουν μαζί μας χωρίς να φταίνε αλλά θέλουμε να καταλάβουν όλοι ότι κι εμείς προσπαθούμε με οποιοδήποτε τρόπο να κερδίσουμε κάτι το οποίο μας ανήκει και μέσα στο καλύτερο καλοκαιρινό κομμάτι, που κι εμείς βγάζουμε κάτι παραπάνω υποχρεωνόμαστε ν’ αντισταθούμε στη σε βάρος μας αδικία. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει η απεργία αλλά να λάβει υπόψη του ο κ. υπουργός και η κυβέρνηση ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα με μεγαλύτερες κινητοποιήσεις… Ο προηγούμενος υπουργός σε συνεργασία με την Ομοσπονδία και με την Ευρωπαϊκή Ένωση είχε φτιάξει ένα σοβαρό νομοσχέδιο αλλά ο σημερινός υπουργός το πέταξε… Ανήκω στον χώρο αυτό από το 1988 αγοράζοντας αρχικά μισό ταξί και στην πορεία το έκανα ολόκληρο. Η αγορά αυτή μου είχε στοιχίσει ένα διαμέρισμα και στο σημείο αυτό να πω ότι το άλλο μισό  μου στοίχισε διπλάσια από την πρώτη αγορά. Σήμερα δεν χρωστώ αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάσω τα χρήματά μου. Υπάρχουν  βέβαια πολλοί συνάδελφοι που
χρωστούν ακόμα πολλά χρήματα για να ξεχρεώσουν. Η Ελλάδα, αν θεωρούν ότι είναι Ευρώπη, να γίνει ό,τι ισχύει εκεί που έχουν ανά χίλιους κατοίκους ένα ταξί. Εμείς είμαστε επαγγελματίες και γνωρίζουμε τη δουλειά μας και την προσέχουμε γιατί ζούμε από αυτή. Ένας άλλος που θα έρθει και μπορεί να μην του αρέσει αυτό το επάγγελμα και να σηκωθεί να φύγει ή ένας άλλος που έχει την οικονομική ευμάρεια να αγοράσει 10 αυτοκίνητα, δεν θα σεβαστούν τη δουλειά μας. Δεν το πληρώσανε, δεν το πονάνε…”.  

 




Ο αντιπρόεδρος των αυτοκινητιστών Ταξί Χανίων, κ. Αντώνιος Παπαδάκης. 



Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com