Πέμπτη , 28 Μαρ 2024

ΣΤΟ ΚΠΔ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΝΙΩΝ: Η παγκόσμια ημέρα του παιδιού…, με την Ευδοκία Σκορδαλά-Κακατσάκη


Με στολισμένο τον χώρο του Κέντρου Παιδικής Δημιουργίας στον Άγιο Ιωάννη και ζεστή την  ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα παιδιά, παρά το κρύο που επικρατούσε στην ατμόσφαιρα, υποδέχτηκαν το πρωί του Σαββάτου τη συγγραφέα κα Ευδοκία Σκορδαλά – Κακατσάκη με τη φράση: “Καλώς ήρθες Ευδοκία”, αιτία που προκάλεσε συγκίνηση στη συγγραφέα…

 

Η αγάπη που τρέφει η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας για τα παιδιά την έκανε να μείνει περισσότερη ώρα μαζί τους συζητώντας πολλά θέματα που τα αφορούν αλλά και εξηγώντας τους γιατί σήμερα, Σάββατο 11 Δεκεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Τους μίλησε για τα παιδιά του κόσμου που πεινούν, που διψούν, που ζητιανεύουν, που δουλεύουν, που τα κάνουν στρατιώτες και τα αναγκάζουν να…σκοτώνουν, που ζουν στη φοβέρα του πολέμου ή σε προσφυγιά! Η κα Ευδοκία όμως, αναφέρθηκε και στο βιβλίο της “Με λένε Ελπίδα” και διάβασε τα κεφάλαια “Το συνέδριο των παιδιών” και “Οι καρδιές σας θα βρούνε τον τρόπο!” κάνοντας τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες να μείνουν αρκετά ευχαριστημένοι. Καταγράφουμε ένα μικρό μέρος από το κεφάλαιο «Το συνέδριο των παιδιών» “Θεούλη μου, πόσο δυστυχισμένα είναι τα παιδιά του κόσμου”, συλλογιέμαι και κλαίω καθώς συνεχίζουν να μιλούν τα παιδιά των φαναριών, τα παιδιά ζητιάνοι και τα παιδιά εργάτες. Δεν αντέχω άλλο. Θέλω να κλείσω τ’ αφτιά μου, να μην ακούω τα βάσανά τους. Θέλω να κλείσω τα μάτια μου, για να μη βλέπω τα παιδιά που μιλούν και κλαίνε, τα πουλιά που ακούν και κλαίνε, τους αγγέλους τους μικρούς και τους μεγάλους που ακούν με διπλωμένες τις φτερούγες τους και κλαίνε…”

Ορισμένα παιδιά εξέφρασαν και απορίες σχετικά με το πώς γράφει κανείς ένα βιβλίο, πόσος καιρός χρειάζεται, ποιος το ζωγραφίζει κ.λ.π.. Τέλος, κάποια άλλα παιδιά ζωγράφισαν σκηνές από τα κεφάλαια που άκουσαν.. Υπεύθυνη στο Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας είναι η  βιβλιοθηκονόμος κα Ελισάβετ Τζιγκουνάκη, η οποία, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Ο  Ο.ΔΗ.ΚΟΙ.Π. είναι Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Χανίων και συστήθηκε τον Φεβρουάριο του 1996 με σκοπό, την υλοποίηση της κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου σε θέματα κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της σωματικής και ψυχικής υγείας… Στα Χανιά, ξεκίνησαν το 1997 με τρία Κέντρα Παιδικής Απασχόλησης στην πόλη και τελευταία δημιουργήθηκε και ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης στην Παλιά πόλη, πάλι για τα παιδιά.”.  

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com