Πέμπτη , 28 Μαρ 2024

ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ: Τελευταία ημέρα ιατρικών εξετάσεων από το Πανεπιστήμιο Ορέων

 
Ανεκτίμητη η δωρεάν κοινωνική παροχή υπηρεσιών υγείας από το Πανεπιστήμιο Ορέων, το οποίο τελείωσε χθες τον κύκλο του προγράμματος του στη Δημοτική Περιφέρεια Πλατανιά εξετάζοντας ασθενείς στο πρώην Δημαρχείο Κολυμπαρίου. Επικεφαλής σήμερα της ομάδας είναι ο κ. Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που μας είπε: “ Στο πλαίσιο του Προγράμματος του Πανεπιστημίου είμαστε εδώ και όπως γνωρίζετε είναι μια σημαντική εθελοντική πρωτοβουλία που συγκεντρώνει ανθρώπους από πολλούς τομείς και ανάμεσα σε αυτούς ιδιαίτερη παρουσία έχει και ο τομέας της υγείας. Ο Τομέας αυτός περιλαμβάνει αρκετές ομάδες γιατρών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και όχι μόνο, από όλη την Κρήτη που εθελοντικά πλαισιώνουν είτε την ομάδα Γενικής Ιατρικής, είτε της Οφθαλμολογίας, είτε άλλων Ιατρικών Ειδικοτήτων. Βασικός στόχος είναι να ενισχύουμε τις Υπηρεσίες που παρέχουν Κέντρα Υγείας Περιφερειακά  Ιατρεία επισκεπτόμενοι απομακρυσμένες περιοχές και εξετάζοντας επιλεγμένους ασθενείς. Φροντίζουμε την πληροφορία αυτή να την καταγράφουμε σε μια κάρτα υγείας την οποία την παραδίδουμε  στις υφιστάμενες Υπηρεσίες. Σκοπός μας είναι έτσι να ενισχύσουμε τις Υπηρεσίες που υπάρχουν, να εκπαιδεύσουμε όσο μπορούμε καλύτερα τους νέους γιατρούς. Στις ομάδες μας, μας  συνοδεύουν και ειδικευόμενοι της Γενικής Ιατρικής ελπίζοντας ότι με αυτή την δική μας την εθελοντική παρουσία ερχόμαστε να συμπληρώσουμε το έργο που παρέχουν σημαντικοί συνάδελφοι από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και από το Νοσοκομείο. Επίσης  ειδικευόμενοι της Γενικής Ιατρικής μαζί με φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης και του Εξωτερικού συνοδεύουν το Πανεπιστήμιο των Ορέων διότι γι’ αυτούς αποτελεί μια πλούσια πολιτισμική εκπαιδευτική εμπειρία”.

 

 Ο κ. Μαρινάκης Αντώνης και η κα Αλεξάνδρα Τσαπάρα ελληνοολανδέζα φοιτήτρια εξετάζουν ηλικιωμένο κάτοικο της περιοχής.


  Ο κ. Χρήστος Λιονής.


 Κάτοικοι σε αναμονή για εξέταση, όταν ρωτήθηκαν, δήλωσαν: Γεώργιος Παπαδογιωργάκης. “Είμαι από τις Καρές Κισάμου και επαινώ αυτή την προσπάθεια ειδικά αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε και δεν μπορούμε να εξυπηρετηθούμε πουθενά με τον ΕΟΠΥΥ και όλα αυτά τα μπερδέματα, απεργίες κλπ. Είναι μια πολύ καλή πράξη και μπράβο τους”.

Αναστασία Παπαδογιαργάκη: “Με κάλυψε απόλυτα ο σύζυγός μου. Και από μένα πολλά συγχαρητήρια στην Ομάδα Πρωτοβουλίας και σε όλους και όλες που συμμετέχουν”.

Αρχόντισσα Κουρσούμη: “Είναι τα προγράμματα που βοηθάνε πολύ τους ανθρώπους και επίσης πρέπει να ενημερωνόμαστε από φωνή σε φωνή γιατί βέβαια Τα γράφουν σε κατά τόπους ανακοινώσεις αλλά άλλοι το ξεχνάμε, άλλοι δεν το λέμε. Συγχαρητήρια πολλά και από εμένα”. 

 


 Ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης. “Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που γίνονται οι εξετάσεις της προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία που έχει ο Δήμος Πλατανιά με το Πανεπιστήμιο των Ορεών στη Δημοτική Ενότητα Κολυμπαρίου στο Παθολογικό κομμάτι με τον Καθηγητή της Γενικής Ιατρικής και πρωτοβάθμιας Φροντίδας κ. Χρήστο Λιονή και βέβαια με τους συνεργάτες του. Ευχαριστούμε όλους τους γιατρούς και τους ανθρώπους οι οποίοι ήρθαν και αφιέρωσαν τον χρόνο τους προκειμένου να παρέχουμε κάποιες υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής στους δημότες μας είναι πάρα πολύ χρήσιμο ως συνέχεια άλλων πρωτοβουλιών που είχαμε πάρει με τη Μονάδα Κινητής Μαστογραφίας προκειμένου να υπάρχουν παροχές υπηρεσιών υγείας στους ανθρώπους της ενδοχώρας αφού γενικότερα το σύστημα υγείας στη χώρα μας πάσχει. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια πιο τακτική επανάληψη αυτών των επισκέψεων…”. 

    

Ένα σχόλιο

  1. Χρήστος Λιονής

    Αγαπητέ κ. Κάκανε,

    Πράγματι φως η ζεστή πέννα σας, φωτίζει το μόνιμο μεταμεσονύχτιο σκοτάδι της χώρας μας.

    Πολλές ευχαριστίες από όλους μας και ιδιαίτερα τους νέους εθελοντές μας.

    Με εκτίμηση,

    Χρήστος Λιονής

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com