Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

ΣΤΟ ΚΑΜΠΑΝΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ Μεγάλη η προσφορά του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής


 Να γίνει ακόμα πιο χρήσιμο το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που λειτουργεί στο Καμπάνι Ακρωτηρίου, επισημαίνουν γονείς ανήλικων παιδιών, βλέποντας ότι η χρησιμότητα του είναι αξιόλογη και απαραίτητη για όλα τα μικρά παιδιά που μαθαίνουν οδήγηση, κανόνες του Κ.Ο.Κ., αλλά και τρόπους καλής οδικής συμπεριφοράς. 

 

Κάτι που έπρεπε να είχε γίνει σε όλες τις πόλεις, αλλά και κωμοπόλεις της Ελλάδας πολλά χρόνια πριν εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των δυστυχημάτων, άρχισε τα τελευταία χρόνια να γίνεται πραγματικότητα με την κατασκευή πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά προσχολικής αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας που διδάσκονται θεωρητικά και πρακτικά, οδηγώντας μικρά ηλεκτροκίνητα οχήματα και ποδήλατα μαθαίνοντας έτσι τη σημασία που έχουν οι διαγραμμίσεις, οι φωτεινοί σηματοδότες, οι διάφορες πινακίδες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και πολλά άλλα. Ένα τέτοιο πάρκο αποκτήσαμε στο νομό μας με έδρα το Καμπάνι Ακρωτηρίου. Στα “X.N.”, επανειλημμένα έχει προβληθεί λόγω της ιδιαίτερης σημασίας που έχει για τα μικρά παιδιά, τους αυριανούς οδηγούς της πόλης μας. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η συμμετοχή στην εκπαίδευση είναι εντελώς δωρεάν, δεν επιβαρύνετε καμία οικογένεια.    

Από την επίσκεψη στον χώρο αυτό πληροφορηθήκαμε από τους δύο εκπαιδευτές του προγράμματος, την κα  Ίvη Γεώγλου και τον κ. Χρήστο Σωτηρόπουλο, τα εξής:

Ίνη Γεώγλου:  “Το πάρκο παραδόθηκε σε λειτουργία πέρυσι τον Μάρτιο και ήταν αυστηρά μόνο για προγράμματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και παιδιά προσχολικής ηλικίας μέχρι και 12 χρονών. Φέτος για πρώτη φορά άνοιξε το πάρκο ελεύθερα στο κοινό μ’ ένα πρόγραμμα που έγινε καλοκαιρινό το οποίο συμπεριλαμβάνει 13 συναντήσεις οι οποίες γίνονται Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις ώρες, 7 το απόγευμα μέχρι 8.30 και αμέσως μετά η άλλη μέχρι τις 10. Μπορούν άνετα να έρθουν και παιδιά πρώτης ή δευτέρας γυμνασίου αφού διαθέτουμε και μεγάλα ποδήλατα. Εργαζόμαστε δύο άτομα, εγώ με τον Χρήστο Σωτηρόπουλο, αλλά έχουμε πολύ καλούς γονείς που συμμετέχουν εθελοντικά στην εκπαίδευση. Ο Χρήστος όπως και άλλα παιδιά από την ομάδα «ποδηλάτρεις» μας βοηθούσαν δύο χρόνια εθελοντικά γιατί ποτέ δεν είχαμε επαρκές προσωπικό”.

Χρήστος  Σωτηρόπουλος:  “Καθημερινά διαβάζουμε στις εφημερίδες, ακούμε και βλέπομε στις τηλεοράσεις ή πολλές φορές γινόμαστε μάρτυρες δυστυχημάτων με υλικές ζημιές, τραυματισμούς ελαφρούς και θανάσιμους ακόμα έχοντας προκληθεί από διάφορες αιτίες όπως είναι η μεγάλη ταχύτητα, η κατανάλωση αλκοόλ, η απροσεξία, γιατί δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας, κράνη και πολλές φορές η υπνηλία. Για όλα αυτά και πολλά ακόμα, τα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής εμπεδώνουν από τη νηπιακή ηλικία στα παιδιά σωστούς τρόπους και υποχρεώσεις που έχουν κατά την οδήγηση ή και πεζοί ακόμα”.

  

Οι μικροί οδηγοί με τους γονείς τους, εκπαιδευτές, αλλά και εθελοντές ποδηλάτρεις που βοηθούν στην εμπέδωση των κανόνων οδικής αγωγής. Βέβαια, δεν λείπουν και οι μικρό-συγκρούσεις!

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com