Πέμπτη , 28 Μαρ 2024

ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ: Αντάμωμα ενοριτών με πλούσια περιποίηση και πολύ χορό


 

  Η ώρα των χαιρετισμών και του καλωσορίσματος από τους ιερείς και το δήμαρχο.

 

 

Ο ετήσιος χορός, που καθιερώθηκε τώρα και πολλά χρόνια από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της ενορίας Αγιάς με την αρωγή του Πολιτιστικού Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο προαύλιο του περικαλλούς Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης προσελκύοντας παλιούς και νέους ενορίτες σ’ ένα αντάμωμα συζήτησης και διασκέδασης μέχρι τα ξημερώματα.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο πρώην εφημέριος της ενορίας π. Νικόλαος Χαροκοπάκης, που παρέδωσε τη «σκυτάλη» πριν από δύο χρόνια λόγω συνταξιοδοτήσεως, στον π. Στυλιανό Σταγάκη, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:  “Συνεχίζουμε τις προσπάθειες, που άρχισαν επί εφημερίας του παπά – Κωστή Μαρκάκη, τη δεκαετία του 1970 θεμελιώνοντας τη νέα μας μεγάλη εκκλησιά, για να καταφέρουμε να την εγκαινιάσουμε το 1981 με τον τότε Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ Ειρηναίο. Με τη αγάπη και την στήριξη σας, μπορέσαμε να κτίσουμε αργότερα και την ενοριακή αίθουσα, για να μπορεί να εξυπηρετηθεί όλη η ενορία σε διάφορες εκδηλώσεις κατά τη χειμερινή, κυρίως, περιόδο”.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θερίσου κ. Γεώργιος Τσαπάκος, τόνισε:  “Ακούραστα οι εφημέριοι που διακόνησαν, όπως κι εσείς οι ενορίτες, αλλά και πολλοί άλλοι άνθρωποι προσπαθείτε διαρκώς για το καλύτερο της ενορίας έχοντας ενότητα, θέληση και αγάπη για τον τόπο, ό,τι καλύτερο για μια πολιτισμένη κοινωνία. Εμείς, ως Δήμος, σας συγχαίρουμε και παραμένουμε κοντά σας..”. 

Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου, ο κ. Αντώνης Μυλωνάκης δάσκαλος, δήλωσε στα “X.N.”ότι: “Επί των ημερών που ήταν εφημέριος στην ενορία μας ο Παπά – Νικόλας Χαροκοπάκης, ο οποίος βρήκε μόνο τη θεμελίωση της εκκλησίας κι έχοντας την συγκατάθεση όλων των ενοριτών, αλλά και των απανταχού ευρισκομένων συμπατριωτών μας που συνέδραμαν και κείνοι οικονομικά φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Η αποψινή μας εκδήλωση είναι μια συνάντηση ανθρώπων την ενορίας, φίλων και απανταχού ευρισκομένων συγχωριανών μας, που βρίσκονται αυτές τις μέρες εδώ. 

Έτσι κάνουμε κάθε χρόνο μετά τον Δεκαπενταύγουστο διαθέτοντας τα έσοδα από αυτές τις εκδηλώσεις στις εργασίες του ναού και της ενορίας. Θα διασκεδάσουμε με το παραδοσιακό συγκρότημα των αδελφών Περουλάκη από το Βατόλακκο και θα χορέψουν Κρητικά οι χορευτές και οι χορεύτριες του τοπικού παραδοσιακού Συλλόγου «Βιγλάτορες», ενώ η συνέχεια είναι δική μας για να χορέψουμε, όπως κάθε χρόνο, μέχρι το πρωί”. 





 


 Ο πρώην εφημέριος π. Νικόλαος Χαροκοπάκης, πρωτεργάτης των εργασιών για την αποπεράτωση της εκκλησίας, μαζί με το δάσκαλο κ. Αντώνη Μυλωνάκη.


 



Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία αρκετοί δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, αλλά και πολιτευτές.


 


















 


 


Άνθρωποι της ενορίας που μερίμνησαν για την προετοιμασία τής θαυμάσιας εκδήλωσης.


 








 




 



 


 


 



 



 








Κατενθουσιασμένος ο κόσμος από τη μερακλίδικη παρέα του παραδοσιακού Κρητικού συγκροτήματος “Βιγλάτορες” και τους χορούς από τους χορευτές του. 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com