Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ Μ’ ελάχιστο νερό έμεινε η λίμνη της Αγιάς


Αργά, πολύ αργά… εξέπεμψαν σήμα κινδύνου για τον υγροβιότοπο της λίμνης στην Αγιά Χανίων, η οποία τώρα και μερικές μέρες έμεινε μ’ ελάχιστο νερό, γεγονός που μπορεί εκτός των άλλων αρνητικών καταστάσεων, να προκαλέσει την καταστροφή της χλωρίδας, της πανίδας όπως και της ορνιθοπανίδας. 


Από την μετάβασή μας στη λίμνη λάβαμε δήλωση από τον κ. Ελευθέριο Καστρινάκη σχετικά με τη λειτουργία έργων του ΟΑΔΥΚ για τη λίμνη της Αγιάς, ο οποίος, ως επιβλέπων των εργασιών που πρόκειται να γίνουν, επεσήμανε τα εξής: “Δυστυχώς η κατάσταση αυτή είναι άσχημη και θα προσπαθήσουμε σήμερα να κάνουμε μια επέμβαση κλείνοντας με δύο μεγάλες πλάκες τσιμεντένιες, που θα τοποθετηθούν με την βοήθεια γερανού, την έξοδο της λίμνης ώστε το νερό να αποθηκεύεται μέχρι 1,5 μέτρο ύψους ώστε να μπορούμε να έχουμε μια στάθμη νερού ασφαλείας. Οι ενέργειες αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα”.  Παραθέτουμε φωτογραφίες από την λίμνη πώς είναι σήμερα και πως ήταν πρόσφατα την πρωτομαγιά κατά την εορταστική εκδήλωση που έγινε από τη δημοτική αρχή.


 Έτσι ήταν η λίμνη την πρωτομαγιά του 2010!

Περισσότερα θα διαβάσετε στα “Χανιώτικα νέα” φύλλο του Σαββάτου 17 Ιουλίου 2010. 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com