Πέμπτη , 28 Μαρ 2024

ΣΤΑ ΜΑΡΕΔΙΑΝΑ ΚΙΣΑΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ: Οικία με δεκαετή αυτονομία ηλεκτρικού ρεύματος!

 

 

Η ώρα της αυτονομίας για παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο σε συνδυασμό με φωτοβολταϊκά κάτοπτρα μπήκε για τα καλά στη σκέψη πολλών οικογενειαρχών, όπως και επιχειρηματιών στο νομό μας, αρχίζοντας σιγά, σιγά τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, καθώς αρκετοί  προτιμούν να μην αποκτήσουν ηλεκτρικό ρεύμα από τη ΔΕΗ για οικονομικούς λόγους. Σε χρόνο ανύποπτο καταγράψαμε την προσωπική εμπειρία και άποψη ενός νέου ανθρώπου, του Χαράλαμπου Πατεράκη στην περιοχή του χωριού Μαρεδιανά Κισάμου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι:

“ Πριν από δέκα χρόνια αποφάσισα να κτίσω σε αυτή την υψομετρική ερημιά, κοντά στο χωριό μου, πλην όμως, για να έπαιρνα ηλεκτρικό ρεύμα από τη Δ.Ε.Η., θα μου στοίχιζε με σημερινά χρήματα, δέκα πέντε χιλιάδες ευρώ… Προβληματίστηκα αρκετά επειδή τα χρήματα ήταν πολλά. Άρχισα, λοιπόν να μελετώ διάφορα βιβλία, ενώ ρωτούσα τεχνικούς σε διάφορα ταξίδια μου στην Αθήνα για το τι θα με συνέφερε καλύτερα να έκανα. Να αποδεχόμουν τις απαιτήσεις από τη ΔΕΗ ή να προχωρούσα στην εγκατάσταση της αυτόνομης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος; Αφού η αυτονομία θα μου στοίχιζε το ίδιο με τη ΔΕΗ προχώρησα στην εγκατάσταση της τοποθετώντας ανεμογεννήτρια υποστηριζόμενη με φωτοβολταϊκά κάτοπτρα και συστοιχίες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος αφού δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα και μάλιστα αξίζει να τονίσω ότι στη δεκαετία που έχω δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα έχω κάνει απόσβεση του κεφαλαίου δύο φορές. Η ανεμογεννήτρια που βλέπετε έχει μέγιστη ισχύ 2.500W και 600 W τα φωτοβολταϊκά κάτοπτρα, ενώ οι συστοιχίες κοινώς μπαταρίες που τοποθέτησα με αρκούν για να αποθηκεύω την ενέργεια που χρειάζομαι. Το σύστημα δουλεύει τέλεια και μπορώ να εξυπηρετηθώ με τη μελέτη αυτή μέχρι πέντε μέρες χωρίς αέρα και χωρίς ήλιο”.

 

 Ο Χαράλαμπος Πατεράκης στην αυλή του σπιτιού μπροστά από το φωτοβολταϊκό κάτοπτρο των 600W. Δίπλα είναι η ανεμογεννήτρια σε μία πυλώνα ύψους δώδεκα μέτρων και στην αποθήκη εγκαταστημένη η συστοιχία.   

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com