Πέμπτη , 28 Μαρ 2024

Σεριφιώτες στα Χανιά

 Πανοραμική όψη με το λιμάνι της Σερίφου. Στο βάθος διακρίνεται η Σίφνος 

 Η εκκλησία που φαίνεται είναι η Παναγιά η Σκοπιανή 

Σε αυτό το μικρό νησί των δυτικών Κυκλάδων, τη Σέριφο, με τις πολυάριθμες δαντελωτές ακρογιαλιές, τις πάμπολλες εκκλησιές και τα  εξωκλήσια, τα παλιά μεταλλεία,  τα παραδοσιακά χωριά με τα καλντερίμια, είχα ζήσει την διετία 1978 – 1980 υπηρετώντας στον Σταθμό Χωροφυλακής στη Χώρα, πρωτεύουσα του νησιού. 

Όμορφες θύμισες έρχονται συχνά στη σκέψη μου επειδή η κοινωνία της μικρής Σερίφου είναι φιλήσυχη, φιλόξενη και εργατική, αιτία που μ’ έκανε να διατηρήσω  τη φιλία με την τοπική κοινωνία, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει και  η συνάντηση μας με εκδρομείς από τη Σέριφο, οι οποίοι επισκέφθηκαν τα Χανιά  την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011.

Την εκδρομή διοργάνωσε ο δραστήριος Σύλλογος Γυναικών του νησιού «Η Ανδρομέδα»  που ιδρύθηκε το 2002 και σκοπό έχει την συμμετοχή σε κάθε δραστηριότητα, η οποία βοηθά στην ανάπτυξη της Σερίφου είτε ενεργώντας μόνος του είτε με την συμμετοχή και άλλων Συλλόγων και φορέων του νησιού.

Γιάννης Η. Κάκανος

  Στο σπίτι μας στα Χανιά ο Νίκος Κονδύλης με τη γυναίκα του Μαρία

Οι Σεριφιώτες επισκέφτηκαν τους Τάφους των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου στο Ακρωτήρι και φωτογραφήθηκαν λίγο παρακάτω μπροστά από τον ανδριάντα του ήρωα Κρητικού Σπύρου Καγιαλέ.

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com