Παρασκευή , 29 Μαρ 2024

Πυρκαγιά στο πευκοδάσος στα Λειβάδια Αγίου Ιωάννου και Λενταριανών Χανίων

 


Δεν είχε ακόμα νυχτώσει, ήταν γύρω στις  8 μ.μ., που άρχισαν να ηχούν στην πόλη οι σειρήνες των Πυροσβεστικών οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, που κατευθυνόταν για κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο πευκοδάσος στα Λειβάδια με τον Κάρβηλο στα Λενταριανά. Για τα αίτια της πυρκαγιάς ενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, δήλωσε  ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, ότι “ χάριν της έγκαιρης επέμβασης και άψογου συντονισμού όλων των Πυροσβεστικών δυνάμεων του Νομού και του Δήμου η φωτιά περιορίστηκε και τέθηκε υπό έλεγχο δίχως να απειληθούν  ανθρώπινες ζωές και οικίες”.

Εξάλλου για την οικία στην τοποθεσία του πανοραμικού υψώματος « Κάρβηλος» η ιδιοκτήτρια, κα Θωμαδάκη μας είπε: “ Είναι η τρίτη φορά σε τρία χρόνια που απειλείται το σπίτι μας από πυρκαγιές. Τη μια η ΔΕΗ με τις διακοπές, την άλλη δίχως να ξέρουμε όπως και τώρα τι και πως έχει συμβεί”.

Παραθέτουμε αρκετά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την πυρκαγιά. Αναλυτικό ρεπορτάζ θα δημοσιευθεί αύριο στα Χανιώτικα νέα και θ’ αναρτηθεί κι εδώ:

…………………………….

Πέμπτη 31 Μαίου 2012 


Όψεις από την περιοχή της τοποθεσίας “Κάρμηλος” Λενταριανών που φωτογραφίσαμε σήμερα το πρωί στις 09.00 η ώρα, με τρία άτομα δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να επιτηρούν την περιοχή για τυχόν αναζωπύρωση της φωτιάς.

Όψεις από το πευκοδάσος κάτω από το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, που ευτυχώς δεν κάηκε. Η φωτιά αποτέφρωσε αρκετά στρέμματα με θάμνους, λίγα πεύκα ενώ απειλήθηκαν κατοικίες.  Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σήμερα Πέμπτη 31 Μαίου 2012 περί ώρα 09.20′.

 

 

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com