Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Πολλές κατολισθήσεις προκάλεσε η χιονιά και στο Σέλινο Χανίων

Τα προβλήματα με τις κατολισθήσεις σε συγκεκριμένα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου συμβαίνουν τακτικά, ακόμα και με βροχοπτώσεις μικρής έντασης, που έπρεπε να προκαλούσε ανησυχία κάθε αρμόδιου φορέα. Κανένας, όμως, δεν ενδιαφέρθηκε παρά τα επανειλημμένα σχόλια μας  με αποτέλεσμα η χιονιά να προκαλέσει σήμερα τα ξημερώματα κατολισθήσεις από ορισμένα απόκρημνα σημεία των βουνών, φράζοντας το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν να δυσκολέψει την κίνηση των οδηγών και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να υποστεί υλικές ζημιές εξαιτίας του παγωμένου ολισθηρού δρόμου και να προσκρούσει πάνω στις πέτρες και τα χώματα της κατολίσθησης μετά τα Φλώρια πηγαίνοντας για Μεσαύλια…   Οι φωτογραφίες που τραβήξαμε και προβάλλουμε δείχνουν την κατάσταση με τα χιόνια, τις κατολισθήσεις και τα παράπονα ενός οδηγού ο οποίος καθημερινά πηγαινοέρχεται από και προς την 5η ΜΣΕΠ ή ραντάρ στο Μουστάκο.

Οι κατολισθήσεις μεταξύ Μεσαυλίων και Φλώρια με το επιβατικό αυτοκίνητο να έχει υποστεί υλικές ζημιές. 

 Η αφύλακτη στροφή λίγο πριν τα Φλώρια.  

  “Τα Φλώρια είναι το πρώτο χωριό του Σελίνου πάνω στον κεντρικό δρόμο από και προς την Κάντανο και την Παλαιόχωρα. Θέλουμε το χιόνι αλλά και την παρουσία του κράτους” λέει ένας κάτοικος του χωριού στο καφενείο.

 Η περιοχή του Άναβου θεωρείται το πιο ψηλό σημείο αυτής της κεντρικής οδού. Λίγο παρακάτω είναι η διασταύρωση για την Σπίνα με τον δρόμο καλυμμένο από το χιόνι.

 Τα πιο επικίνδυνα σημεία πριν από την Κάντανο με πολλές και συχνές κατολισθήσεις…

 

Στις Στροβλές διαμαρτύρεται ο Γιώργος Σχετάκης επισημαίνοντας ότι: “ Κάποιος φιλοτιμήθηκε και έριξε τσιμέντο για να εκλείψει ο κίνδυνος από αυτή τη λακκούβα. Το κράτος είναι ανύπαρκτο και το λέω αυτό, επειδή εργάζομαι στην 5η ΜΣΕΠ και πηγαινοέρχομαι καθημερινά συναντώντας τεράστια προβλήματα με τα χάλια του δρόμου από λάκκους και κατολισθήσεις όπως εδώ παρακάτω και πολλές φορές ανοίγω τον δρόμο παραμερίζοντας με τα χέρια μου τις πέτρες…”.      

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com