Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΟΡΦΟΥ: Εσπερινός και επιμνημόσυνη δέηση για θύματα και αγνοούμενους της Κύπρου

 

 

Σε μια νέα γειτονιά στην Ενορία Λενταριανών και μέσα σ’ έναν ιδιαίτερα καλαισθητικό χώρο του «Πάρκου Μόρφου», όπως έχει ονομαστεί, βρίσκεται ένα μικρό εικονοστάσι αφιερωμένο στον Άγιο Μάμα στο οποίο τελέσθηκε χθες το βράδυ ο εσπερινός και στη συνέχεια η παράκληση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών για τους Κύπριους αδελφούς μας που αγνοούνται ή σκοτώθηκαν.

Από τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, ο κ. Μάμας Νταγκουνάκης, ο οποίος έχει και κείνος στο σπίτι του το εικονοστάσι του Αγίου Μάμα, το οποίο γιορτάζουν κάθε χρόνο, μας είπε ότι: “ Επί Δημαρχίας του Κυριάκου Βιρβιδάκη έγινε αδελφοποίηση των πόλεων Χανιά και Μόρφου Κύπρου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτό το ωραίο πάρκο με τον Άγιο Μάμα μέσα επειδή αυτός ο Άγιος είναι ο Πολιούχος Άγιος της Μόρφου. Μάμα με λένε κι εμένα και έχω στο σπίτι μου ένα εικονοστάσι του Αγίου το οποίο πανηγυρίζουμε κάθε χρόνο. Εδώ τώρα τελέστηκε ετεροχρονισμένα ο Εσπερινός επειδή συνέπεσε να βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης στα Χανιά”.  

Την ακολουθία του Εσπερινού και της επιμνημόσυνης δέησης τέλεσε ο εφημέριος της Ενορίας Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών π. Κ. Κνιθάκης παρουσία αρκετού κόσμου, μεταξύ αυτών, πολλών Κυπρίων με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου τους στα Χανιά Ιωάννη Χατζηιωάννου και τον αντιδήμαρχο Χανίων αρμόδιο σε θέματα Πολιτισμού Δημήτρη Λειψάκη, οι οποίοι απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς.  

 

 
Χανιώτικα νέα Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012 σελίδα 33.

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com