Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Οι απειλές αποτελούν ποινικό αδίκημα αλλά οι αρχηγοί των κομμάτων αδιαφορούν!

 


Πριν σχολιάσουμε τις πρακτικές μεθοδεύσεις των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου παραθέτουμε το άρθρο 33 του Ποινικού Κώδικα που αφορά το αδίκημα της απειλής.

Άρθρο 33. Απειλή.

Όποιος προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία απειλώντας τον με βία ή με άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.

Για την ποινική δίωξη απαιτείται έγκληση.

Επίσης η απειλή συνιστά προσβολή της προσωπικότητας για την οποία ο θιγόμενος δικαιούται να ζητήσει χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, από τα δικαστήρια.

Στην προκειμένη, όμως, περίπτωση αξίζει να επισημάνουμε την περίοδο, όπου στη Νέα Δημοκρατία ο αρχηγός της Αντώνιος Σαμαράς διέγραψε την Ντόρα Μπακογιάννη επειδή ψήφισε το πρώτο μνημόνιο. Σήμερα, λοιπόν, ο πολιτικός αυτός έχει ξεχάσει αυτή την ενέργεια και απειλεί τους πάντες για διαγραφή αν δεν ψηφίσουν το δεύτερο μνημόνιο.

Τι άλλο θα δούμε και θ’ ακούσουμε ακόμα;


Η Ντόρα Μπακογιάννη διαγράφηκε από τον Αντώνη Σαμαρά επειδή είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο…

Ένα σχόλιο

  1. Αγαθή Παπαδοπούλου

    Είμαι ειλικρινής και θα σας πω, ότι στις εσωκομματικές εκλογές προσωπικά εγώ ψήφησα την Μπακογιάννη, γιατί πραγματικά πιστεύω,ότι είναι μια πολύ έξυπνη γυναίκα και όχι γιατί ήταν η κόρη του Μητσοτάκη. Είμαι κατά της οικογενειοκρατίας αλλά πιστεύω ότι και τώρα η κυρία έχει καλύτερες θέσεις απο τον Σαμαρά, ο οποίος πιστεύω ότι προδίδει την παράταταξη και τον εαυτό του για δεύτερη φορά! Με διαγραφές δεν λύνονται τα θέματα γιατί ο κάθε ένας πρέπει πρώτα να ρωτά την συνείδησή του και να εφαρμόζει τους κανόνες της Δημοκρατίας! Τώρα τους έχω όλους σιχαθεί και αναζητώ κάτι το καινούργιο και μου αρέσουν αυτά που λέει ο Καμμένος!

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com