Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Οι Άγιοι Πάντες στο ομώνυμο χωριό και η εορτή των απόστρατων αστυνομικών στην Μητρόπολη Χανίων

Η εορτή των Αγίων Πάντων επιλέχτηκε πριν από λίγα χρόνια ως εορτή των αποστράτων αστυνομικών, όπου, σήμερα, για έκτη συνεχή χρονιά οι απόστρατοι όλης της χώρας εόρτασαν με κάθε επισημότητα σε αντίστοιχες μητροπόλεις την εορτή τους. Στα Χανιά τελέσθηκε πανηγυρική δοξολογία στην Ιερά Μητρόπολη παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, συνταξιούχων και εν ενεργεία αστυνομικών και αρκετού κόσμου.  Σύμφωνα με το εκκλησιαστικό εορτολόγιο, επειδή μεταξύ του μεγάλου αριθμού των Χριστιανών που μαρτύρησαν ή κατά οποιοδήποτε τρόπο προσέφεραν ή διακόνησαν υπέρ του Χριστιανισμού, υπάρχουν πολλοί μάρτυρες  των οποίων τα ονόματα παρέμειναν άγνωστα. Και γι’ αυτό ορίστηκε τόσο από την  Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία όσο και από τη Δυτική  να τιμώνται όλοι ανεξαιρέτως οι Άγιοι ως (οι Άγιοι Πάντες).


Το πανέμορφο χωριό του Αποκόρωνα που έχει την ονομασία Άγιοι Πάντες, την πήρε από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό  του όπου τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία με προσέλευση πολλών πιστών για ν’ ακολουθήσει το καθιερωμένο πανηγύρι τόσο στην αυλή της εορταζόμενης Εκκλησίας όσο και σε πολλά σπίτια του χωριού.

Για την εορτή των τέως ενστόλων διαβάσθηκε από τον υπαστυνόμο Αθανάσιο Σπανό, διοικητή του Α.Τ. Χώρας Σφακίων η ημερήσια ανακοίνωση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε. “ Είναι ο έκτος χρόνος που την μεγάλη εορτή της χριστιανοσύνης των Αγίων Πάντων η πολιτεία και η τότε ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. την καθιέρωσαν σαν εορτή των αποστράτων αστυνομικών. Η καθιέρωση της εορτής αυτής ως ημέρα τιμής των αποστράτων είναι η δικαίωση της προσφοράς μας προς το κοινωνικό σύνολο και οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Νιώθουμε υπερήφανοι διότι η κοινωνία και η πολιτεία αναγνώρισαν την προσφορά μας συνειδητοποιώντας ότι οι απόστρατοι δεν είναι απόντες αλλά εξακολουθούν να είναι μάχιμοι, μάχιμα μέλη που πρόσφεραν πολλά όταν υπηρετούσαν  και που είναι έτοιμοι ξανά να προσφέρουν και τώρα το είναι τους εφόσον οι περιστάσεις το απαιτήσουν…”.

Εκ μέρους των τέως αστυνομικών, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποστράτων Γεώργιος Ζερβουδάκης, κατά την ομιλία του, υπογράμμισε: “ Η καθιέρωση της εορτής αυτής ως ημέρα τιμής των αποστράτων είναι η δικαίωση της προσφοράς μας προς το κοινωνικό σύνολο και οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Νιώθουμε υπερήφανοι διότι η κοινωνία και η πολιτεία αναγνωρίζουν την προσφορά μας…”.

Για την εορτή των  αποστράτων δήλωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, ο  δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, ο αστυνομικός διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων Παντελής Μουρτζανός και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Χανίων Γιάννης Ζερβός, τα εξής :

Απόστολος Βουλγαράκης: “ Η Aστυνομία πρέπει να διαδραματίζει ένα νέο ρόλο στη σύγχρονη εποχή. Είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα, αλλά και σαν επάγγελμα θα πρέπει να στηρίζεται από την πολιτεία για να μπορεί να λειτουργεί στις σύγχρονες συνθήκες που πρέπει να λειτουργεί μια δημοκρατία”.

Μανώλης Σκουλάκης: “Τώρα και έξι χρόνια την μέρα τη σημερινή των Αγίων Πάντων εορτάζουν οι απόστρατοι αστυνομικοί και είναι σωστό αυτό που έγινε διότι οι άνθρωποι αυτοί παρά του ότι είναι εν αποστρατεία εξακολουθούν να είναι χρήσιμοι με τις εμπειρίες τους, με τις συμβουλές τους για την κοινωνία μας, αλλά ακόμα και για την ΕΛ.ΑΣ., η οποία περνά δύσκολες ώρες και δοκιμάζεται και αυτή όπως όλα τα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας”.

Παντελής Μουρτζανός: “Οι απόστρατοι αστυνομικοί όταν ήταν στην ενέργεια προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο. Με τη γνώση και την εμπειρία τους συνεχίζουν και σήμερα να προσφέρουν στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και αποτελούν τον συνδετικό κροίκο μεταξύ της Αστυνομίας και της κοινωνίας. Ο Έλληνας αστυνομικός σήμερα, αν και τον αγγίζει σημαντικά σε ότι αφορά το εισόδημά του η οικονομική κρίση, συνεχίζει να προσπαθεί και να προσφέρει όσο το δυνατόν ακόμα και τη ζωή του όταν χρειάζεται στην ασφάλεια του έλληνα πολίτη…”.

Γιάννης Ζερβός: “ Με αφορμή την σημερινή εορτή των Αγίων Πάντων, η οποία, πολύ σωστά καθιερώθηκε και γιορτή των αποστράτων συναδέλφων δηλώνουμε ότι εξακολουθούμε να τους θεωρούμε συναδέλφους αναγνωρίζοντας την σπουδαία κοινωνική προσφορά τους. Τους ευχόμαστε χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία μαζί με τις οικογένειες τους”.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com