Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Μαθητές καθάρισαν την παραλία στις Καλύβες Χανίων






Μια ωραία πρωτοβουλία για τον καθαρισμό της παραλίας Καλυβών από παιδιά κατόπιν πρωτοβουλίας του Δήμου και του Περιβαλλοντικού Κέντρου Αποκορώνου απέδωσε πολλούς καρπούς. Συμμετείχαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καλυβών και νήπια του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αρμένων με την ενθάρρυνση της διευθύντριας και των δασκάλων του σχολείου. Μέσα σε λίγες ώρες έλαμψε η ακτή από τη μια άκρη μέχρι την άλλη, γεγονός που σχολιάστηκε θετικά από όλους που είδαν την συμμετοχή των παιδιών για τον καθαρισμό της. 



“Η σημασία της καθαριότητας σε παγκόσμια κλίμακα έχει ιδιαίτερη αξία για τον… κουρασμένο πλανήτη Γη, τον οποίο, πολλοί εξακολουθούν να μην σέβονται μολύνοντας τον συνεχώς. Για την καλυτέρευση των πραγμάτων στον κόσμο, αποφασιστικό ρόλο μπορεί να διαδραματίσει μια δυνατή ηθική στην παιδεία και απ’ ότι φαίνεται χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται τα σχολεία που συμμετέχουν εθελοντικά στην καθαριότητα πόλεων και παραλίων. Προτροπή προς το καλό, το όμορφο, το χρήσιμο για όλους χρειάζεται από την νηπιακή ηλικία για έναν εντελώς διαφορετικό στο εγγύς μέλλον κόσμο. Η έννοια της εορτής για το Περιβάλλον που καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις  5 Ιουνίου να τύχει σεβασμού για όλες τις ημέρες του ετήσιου κύκλου” υπογράμμισαν οι συνοδοί δάσκαλοι, ενώ η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου, κα Μαρία Χουδαλάκη, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι: “ Για τον καθαρισμό της παραλίας συμμετείχαν από το σχολείο μας τα παιδιά των τάξεων της Πρώτης της Δευτέρας και της Τετάρτης τάξης μαζί με συνοδούς δασκάλους τη Χρυσή Νταγκουνάκη, τη Βασιλική Λιαράκη, τον Χρήστο Μοσχάκη, τη Χριστίνα Γρηγοράκη, τη Νίκη Λιοδάκη, τη Μαρία Ντουρουντάκη κι εμένα. Συμμετείχαν ακόμα νήπια με νηπιαγωγούς από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Αρμένων και ήταν παρών ως εκπρόσωπος του Περιβαλλοντικού Κέντρου Αποκορώνου ο κ. Περικλής Μαχαιράς, που μοίρασε στα παιδιά καπελάκια και γάντια. Μαζί μας ήταν ακόμα και ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Χανίων κ. Φώτης Ποντικάκης, ως εκπρόσωπος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού. Αξίζει να τονίσω ότι τα παιδιά ένοιωσαν μεγάλη χαρά και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.  Μετά που τελείωσε η καθαριότητα ο Δήμος Αποκορώνου πρόσφερε κέρασμα σε ξενοδοχείο της περιοχής”.  

 


 

 Στιγμιότυπα από την καθαριότητα της παραλίας.

 




 

Από το κέρασμα που έγινε στα παιδιά σε ξενοδοχείο από τον Δήμο.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com