Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Κύριε πρωθυπουργέ. Δεν αρκεί η μομφή στον προηγούμενο και σε κάθε προηγούμενο όταν αποδεδειγμένα, όπως ισχυρίζεστε, τους βαρύνουν εγκλήματα κατά της εθνικής οικονομίας, κοινώς κακουργήματα. Η πατρίδα μας γελοιοποιήθηκε…

...στην οικουμένη και οι ένοχοι λοιπόν, απολαμβάνουν βουλευτικής ασυλίας, παχουλών μισθών και προσωπικής φρουράς; 

Όχι κύριε πρωθυπουργέ, ο λαός δεν θα ανεχτεί για πολλές ακόμα μέρες τη συγκάλυψη…  


Παραθέτουμε τον  πιο πρόσφατο βασικό σχολιασμό της επικαιρότητας, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. 

 

ΤΟΜΕΑΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε.

ΑΘΗΝΑ, 10 ΜΑΪΟΥ 2010

 

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

 

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΠΡΙΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗ ΣΩΣΟΥΜΕ.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ.  

Από τη σημερινή δήλωση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 

Να αφήσουμε πίσω την Ελλάδα του χθες

1. Ζήτησα τη σύγκληση του  Συμβουλίου των Αρχηγών των κομμάτων, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας για να μπορέσουμε να μιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται πια ο τόπος.

2. Ξέρουμε όλοι ότι, η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες. Όχι μόνο φυσικό πλούτο, αλλά και πνευματικό πλούτο, και ανθρώπινο δυναμικό. Δυνατότητες, για να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη και δίκαιη οικονομία. Αλλά χρειάζονται αλλαγές. Πρέπει να αφήσουμε πίσω την Ελλάδα του χθες. Να δώσουμε τέλος στην Ελλάδα της αδικίας και της ατιμωρησίας.

ü       Τέλος στην Ελλάδα της  αδιαφάνειας.

ü       Τέλος στην Ελλάδα της  αναξιοκρατίας.

ü       Τέλος στην Ελλάδα, όπου ένα πολιτικό σύστημα υπηρετεί ειδικά και συγκεκριμένα συμφέροντα, και όχι το συλλογικό συμφέρον της χώρας, του λαού, των πολιτών, της πατρίδας.

 

Δικαιωθήκαμε με τον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας και του ευρώ

1. Πρώτα απ’ όλα, όμως, έπρεπε να σώσουμε την Ελλάδα, πριν μπορέσουμε να την αλλάξουμε. Και δικαιωθήκαμε στον αγώνα μας, διότι με τις θυσίες του Ελληνικού λαού, αλλά και τον αγώνα που κάναμε σε Ευρώπη και παγκοσμίως…

ü       Διασφαλίσαμε ένα μηχανισμό στήριξης, ένα μηχανισμό προστασίας της Ελλάδας και της οικονομίας της, με τις αποφάσεις που πήραμε, και την Παρασκευή και χθες, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ü       Και στην Ευρωπαϊκή Ένωση δικαιωθήκαμε, διότι είπαμε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά και παγκόσμιο. Είναι ένα πρόβλημα, που έχει σχέση με το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και την ανάγκη ρυθμίσεων και αλλαγών και σε αυτό το σύστημα.

2. Αυτός ο μηχανισμός μάς δίνει πια το χρόνο να κάνουμε σοβαρές και μεγάλες αλλαγές. Και εμείς, έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο βεβαίως συζητήσαμε και σήμερα στο Συμβούλιο των Αρχηγών. Όμως, αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα απαιτεί να είναι παρόντες όλοι για να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές. Γι’ αυτό το λόγο, είναι κρίμα που, σήμερα, η κυρία Παπαρήγα και ο κ. Τσίπρας δήλωσαν απόντες.

ü       Εμείς, πάντως, τη μάχη θα τη δώσουμε και θα την κερδίσουμε. Για μια Ελλάδα διαφορετική, που αξίζει στον Ελληνισμό.

 

ΝΑΙ, ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΝΑΙ, ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΜΑΣ, ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ – ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ

1. Όλοι οι Έλληνες απαιτούμε οι οδυνηρές θυσίες που κάνουμε να πιάσουν τόπο – να έχουν αποτέλεσμα. Και αρχίζουν να αυξάνονται τα παραδείγματα που δείχνουν ότι αρχίζει να μπαίνει μία τάξη στα πράγματα. Συγκεκριμένα, σήμερα ανακοινώθηκε ότι:

α) Σύμφωνα με τα προσωρινά διαθέσιμα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού για το πρώτο τετράμηνο του 2010 (Ιανουάριος-Απρίλιος) το έλλειμμα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009 μειώθηκε κατά 41,8% έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 35,1% που προβλέπεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ)!

ü       Αυτή η τεράστια μείωση οφείλεται τόσο στη μείωση των δαπανών όσο και στην αύξηση των εσόδων και έχει επιτευχθεί πριν ακόμη αποδώσουν πλήρως τα πρόσθετα μέτρα που θέσπισε η Κυβέρνηση στις 3 Μαρτίου 2010.

ü       Ειδικότερα οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού μειώθηκαν κατά 8,1%, έναντι στόχου στο ΠΣΑ για μείωση κατά 4,8% ενώ τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 10,0%, έναντι ετήσιου στόχου στο  Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ), για αύξηση κατά 11,7%.

β) Σύμφωνα με τα συγκριτικά οικονομικά στοιχεία των ελέγχων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του Υπουργείου Οικονομικών, τον Απρίλιο του 2010, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, το συνολικό εκτιμώμενο ύψος προστίμων και Φόρου Προστιθέμενης Αξίας παρουσιάζει αύξηση 68%.

ü       Συγκεκριμένα το συνολικό εκτιμώμενο ύψος προστίμων τον Απρίλιο του 2010 έφτασε τα περίπου 230 εκατομμύρια ευρώ, έναντι μόλις 136 εκατομμυρίων πέρσι τον Απρίλιο.

3. Βρισκόμαστε μόνο στην αρχή. Η ανηφόρα για να βάλουμε τάξη στην πατρίδα μας μόλις άρχισε. Αλλά μπορούμε. Μπορούμε να κάνουμε πράξη τις ελπίδες του Ελληνικού λαού.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ…

1. Όλοι αναγνωρίζουν ότι οι χθεσινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία του ευρώ αποτελούν προσωπική δικαίωση του Γιώργου Παπανδρέου, που εδώ και μήνες προειδοποιούσε ότι ο πραγματικός στόχος των κερδοσκοπικών επιθέσεων εναντίον της Ελλάδας ήταν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

2. Όλοι…εκτός από τα γνωστά δεξιά «παπαγαλάκια», τα οποία…

ü       Ρεζιλεύτηκαν επειδή βιάστηκαν να υποστηρίξουν ότι, σε αντίθεση με την περίπτωση της Ελλάδας, στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης του ευρώ δεν υπάρχει συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Πράγμα τελείως ψευδές αφού προβλέπεται η συμμετοχή του Δ.Ν.Τ. με τα μισά τουλάχιστον χρήματα σε σχέση με τα χρήματα που βάζει στο μηχανισμό η Ε.Ε.

ü       Ρεζιλεύτηκαν δις γιατί από την πρώτη στιγμή υποστήριξαν ότι η συμμετοχή του Δ.Ν.Τ. στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας ήταν αποτέλεσμα ενεργειών και λαθών της ελληνικής κυβέρνησης! Πράγμα απολύτως αστείο γιατί η γερμανική ηγεσία έχει η ίδια παραδεχθεί ότι η συμμετοχή του Δ.Ν.Τ. στο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας ήταν δική της απαίτηση, πράγμα που αποδεικνύεται και από την πίεσή της να συμμετέχει το Δ.Ν.Τ. και στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης του ευρώ.

3. Δεν υπάρχει πάτος στην αυτογελοιοποίηση κάποιων…

 

…ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ!

1. Πριν 2-3 μήνες το ΠΑΣΟΚ, με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου προχώρησε στην κατάθεση πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης των τροποποιημένων δημοσιονομικών στοιχείων κατά την περίοδο 2004-2009.

2. Το τι ακούσαμε τότε δεν περιγράφεται…Ότι είναι κυνήγι μαγισσών, ότι θα καταστρέψουμε την εικόνα της Ελλάδας, ότι πρέπει να κοιτάμε στο μέλλον, όχι στο παρελθόν, κ.ο.κ… Εμείς απαντούσαμε: ο Ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει την αλήθεια για όλες τις ενέργειες που οδήγησαν τη χώρα στη δίνη πρωτοφανούς επίθεσης από διεθνείς κερδοσκοπικούς κύκλους και διεθνή μέσα ενημέρωσης, με αποδυναμωμένο το κύρος και την αξιοπιστία της…

3. Σήμερα όλοι αυτοί που μας κατηγορούσαν για μικροκομματικής λογικής ενέργειες, υπερθεματίζουν ενάντια στην ατιμωρησία. Προφανώς γιατί κατάλαβαν καθυστερημένα ότι οι πολίτες ζητούν απόδοση ευθυνών. Αυτό που καταλάβαμε εμείς από την πρώτη στιγμή. Αυτό που θα κάνουμε πράξη.

 

ΑΛΛΟΣ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ… 

1. Είπε όχι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη σωτηρία της χώρας, αλλά τηλεφωνούσε στα ευρωπαϊκά δεξιά κόμματα, διαβεβαιώνοντας τους ηγέτες τους ότι συμφωνεί και θα σεβαστεί το περιεχόμενό της.

2. Και το σημαντικότερο: Δηλώνει «πολέμιος» του πελατειακού κράτους, αλλά την ίδια ώρα…

ü       Καταψήφισε πριν λίγους μήνες το νόμο για την αξιοκρατία στις προσλήψεις με την υπαγωγή όλων ανεξαιρέτως στο ΑΣΕΠ,

ü       Υπερασπίστηκε μέχρι τέλους τις ρουσφετολογικές συμβάσεις και τις προσχηματικές συμβάσεις μαθητείας που είχαν συναφθεί με τον πιο απαράδεκτο πελατειακό τρόπο,

ü       Οδήγησε τους βουλευτές του στην αποχώρηση από τη Βουλή για να μην ψηφίσουν τον πρώτο, από συστάσεως ελληνικού κράτους, νόμο για την απόλυτα αξιοκρατική επιλογή των προϊσταμένων – διευθυντών σε όλο το δημόσιο τομέα,

ü       Καταψήφισε το νόμο για το νέο φορολογικό σύστημα που επιχειρεί για πρώτη φορά να εμπεδώσει φορολογική δικαιοσύνη στη χώρα, μειώνει τα φορολογικά βάρη για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και θεσπίζει αυστηρά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής μέσω offshore εταιρειών.

ü       Και σήμερα, έρχεται να εναντιωθεί στον Καλλικράτη, στη μεγαλύτερη διαρθρωτική αλλαγή της δομής του κράτους και της διοίκησης που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη συγχώνευση χιλιάδων οργανισμών και ΝΠΔΔ και την εξοικονόμηση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ αλλά και την εγκαθίδρυση διαφάνειας και αποτελεσματικού ελέγχου στα οικονομικά των ΟΤΑ.

3. Κάποιος να μας εξηγήσει τι πρεσβεύει επιτέλους ο αρχηγός της Ν.Δ. Γιατί άλλα λένε τα λόγια του, άλλα οι πράξεις του. Στα λόγια υιοθετεί κάθε προοδευτική πολιτική. Στην πράξη αποδεικνύεται ο πιο γνήσιος εκπρόσωπος του πελατειακού και παλαιοκομματικού κράτους, που είναι η αιτία της μεγαλύτερης δημοσιονομικής και οικονομικής κρίσης που έχει προκληθεί στη χώρα μας…

 



 

Κύριε πρωθυπουργέ,

 

Ως παράδειγμα αναφέρουμε τις προσωπικές μας διώξεις από κυβερνήσεις, πολιτικά πρόσωπα και αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στον πολύχρονο αγώνα που αρχίσαμε το 1992 κατά του αναχρονισμού και της διαφθοράς 

 

με πρωθυπουργό τότε τον κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Μελετώντας

 

τις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις, θ’ αντιληφθείτε τις… επιτυχίες του κατεστημένου!

 

http://www.eparxiakofos.gr/reportaz/synenteykseis/67.htm

 

 

http://www.eparxiakofos.gr/reportaz/synenteykseis/86.htm

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com