Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης



Χιλιάδες ευλαβείς προσκυνητές, τόσο την παραμονή με την ακολουθία του Εσπερινού όσο και την ημέρα της εορτής, άναψαν τα κεράκια τους και προσευχήθηκαν στις εορτασθείσες εκκλησίες και εξωκλήσια που είναι αφιερωμένα στη χάρη Της. Μεταξύ αυτών, ο νεόδμητος ενοριακός ναός στην Νέα Χώρα Χανίων και το εξωκλήσι στην πανοραμική περιοχή Χαρωδιάς Περιβολίων.

 

 


 

 



Στον ενοριακό ναό της Νέας Χώρας.

Με αργό αλλά σταθερό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες αποπεράτωσης του ναού στη Νέα Χώρα Χανίων, αφιερωμένος στην Αγία Αικατερίνη, όπου, από το 2008, αν και ημιτελής ανήκει στους ενοριακούς ναούς της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Κυδωνίας και Αποκορώνου. Εφημέριος της νέας ενορίας είναι ο π. Απόστολος Διαμαντούδης, ο οποίος, μας είπε: “Η εκκλησία θεμελιώθηκε το 1992 και λίγο αργότερα ξεκίνησαν οι οικοδομικές εργασίες που συνεχίζονται ακόμα.  Στις 11 Μαΐου του 2008 κατόπιν έγγραφου αιτήματος που προηγήθηκε από κατοίκους της περιοχής, ο ναός έγινε ενοριακός και λειτουργείται κανονικά”. Παραθέτουμε στιγμιότυπα από την Θεία Λειτουργία και την εξωτερική όψη του ναού ο οποίος με την βοήθεια των ενοριτών και πολλών άλλων χριστιανών συνεχίζει τις εργασίες αποπεράτωσης του.






 Στη Χαρωδιά Περιβολίων.


Σε μια πανοραμική πλαγιά του βουνού, στη Χαρωδιά Περιβολίων Χανίων, λειτουργήθηκε και φέτος πανηγυρικά το μικρό παλιό εξωκλήσι της Αγίας Αικατερίνης. Όπως μας πληροφόρησαν οι πατέρες Γεώργιος Τζομπανάκης, εφημέριος και υπεύθυνος της Μονής Αγίου Γεωργίου και Κυριάκος Κουρνιδάκης της ενορίας Γέρου Λάκκου Κεραμιών πού συλλειτούργησαν, το εξωκλήσι  λειτουργείται κάθε χρόνο πανηγυρικά με πολλούς προσκυνητές. 

 

Αριστερά ο ο π. Κυριάκος Κουρνιδάκης με τον τοπικό εφημέριο π. Γεώργιο Τζομπανάκη. 



Πανοραμική φωτογραφία με την πόλη των Χανίων και την γύρω περιοχή από τη θέση του εξωκλησιού.  

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com