Παρασκευή , 29 Μαρ 2024

Εσπερινός στο εικονοστάσι της Αγίας Υπομονής

Πέρασαν (8) οκτώ χρόνια από το προηγούμενο ρεπορτάζ που αφιερώσαμε στα Χανιώτικα νέα το 2004. 

 


Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη για όλους μας περίοδο η υπομονή είναι απαραίτητη ώστε να μπορέσουμε ν’ ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις της ζωής, αλλά και ν’ αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο. Σύμφωνα με το εορτολόγιο της Εκκλησίας μας, σήμερα παραμονή της εορτής της Αγίας Υπομονής εορτάσθηκε πανηγυρικά το εικονοστάσι της σε μια γειτονιά των Χανίων επί της οδού Νικολάου Σκουφά συγκεντρώνοντας αρκετό κόσμο. Την ακολουθία του Εσπερινού τέλεσαν οι ιερείς Ιωάννης Μαστοράκης της Ενορίας Πέτρου και Παύλου με τον Δημήτριο Λαμπαθάκη της Ενορίας Αγίου Λουκά που ανήκει η περιοχή. Για την Αγία Υπομονή με το συγκεκριμένο εικονοστάσι είχαμε αναφερθεί πριν από οκτώ χρόνια, το 2004 αφιερώνοντας ολόκληρη σελίδα στα «Χ.Ν.», γεγονός που έγινε ευρύτερα γνωστό στην κοινωνία.  Το ιστορικό του μικρού εορταζόμενου εικονοστασιού, όπως μας  αφηγήθηκε ξανά η οικοδέσποινα της οικίας κα Βούλα Μουτζούρη, έχει ως εξής: “Το εικονοστάσι το εγκαταστήσαμε τον Σεπτέμβριο του 1998 γιατί θέλαμε με τον σύζυγό μου να κάνουμε αυτή την ενέργεια. Λίγες μέρες πριν το εγκαταστήσουμε, ενώ παρακολουθούσα την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στη Σπλάντζια γυρνώντας ξαφνικά το κεφάλι μου πίσω αντίκρυσα το εικόνισμα της Αγίας Υπομονής την οποία παρά του ότι είμαι θρησκευόμενη, δεν γνώριζα την ύπαρξη της. Εντυπωσιάσθηκα με τ’ όνομά της και γυρίζοντας στο σπίτι συζήτησα την περίπτωση αυτή με τον σύζυγό μου. Αποφασίσαμε, λοιπόν, το εικονοστάσι που είχαμε σκοπό να τοποθετήσουμε στην αυλή μας να το αφιερώσουμε, όπως και κάναμε, στην Αγία Υπομονή για να μας δίνει υπομονή να μεγαλώσουμε σωστά τα παιδιά μας, αλλά και για  ν’ αντιμετωπίζουμε τις αντιξοότητες της ζωής με ψυχραιμία. Το γιορτάζουμε κάθε χρόνο την παραμονή πανηγυρικά με αρκετούς προσκυνητές”.

 

 

 

 

  Στιγμιότυπα από τον Εσπερινό και το πλούσιο περιποιημένο κέρασμα που ακολούθησε σε πακέτα. 

 

 

Η διαφήμισή σας στο Επαρχιακό φως είναι με πολύ φθηνό ετήσιο τιμολόγιο, συμφέρει και αποδίδει.

https://eparxiakofos.gr/%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%86%CF%89%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CE%B4%CE%B9/

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com