Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Εορτάσθηκε πανηγυρικά η Ανάληψη του Κυρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ανάληψης στο Δαράτσο Χανίων

 


Με ιερατικό συλλείτουργο στο οποίο προεξήρχε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου π. Δαμασκηνός Λιονάκης, παρουσία αρκετών προσκυνητών τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον περικαλλή Ιερό Καθεδρικό Ναό Δαράτσου Νέας Κυδωνίας.

Σημείωση: Το ρεπορτάζ θα δημοσιευθεί αύριο στα Χανιώτικα νέα και θ’ αναρτηθεί μαζί με πλάνα από τη βιντεοσκόπηση που τραβήξαμε.

 


Εξήντα τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τότε που θεμελιώθηκε η εορταζόμενη Εκκλησία με τότε εφημέριο τον μακαριστό Απόστολο Μυλωνάκη για να εγκαινιαστεί και να ονομαστεί Καθεδρικός Ναός του χωριού το 1984 εξυπηρετώντας καλύτερα του ενορίτες επειδή είναι μεγαλύτερος από τον παλαιό Ναού της Κοίμησις της Θεοτόκου που είχαν μέχρι τότε κεντρική Εκκλησία. Για τη σημασία της μεγάλης εορτής αναφέρθηκε στο κήρυγμα του ο Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Ο Κύριος μας θέλοντας να χαροποιήσει τους μαθητές Του, δίνει αυτή τη δυνατότητα να καταλάβουν αφού προηγουμένως τους έχει προαναγγείλει ότι θα αναληφθεί «εν δόξη στους ουρανούς». Το μεγάλο, λοιπόν, γεγονός της Θείας Αναλήψεως έχει πραγματικά τεράστιες θεολογικές και σωτηριολογικές παραμέτρους για την Εκκλησία μας. Η Ανάληψη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού αποτελεί αναμφίβολα το θριαμβευτικό πέρας της επί γης παρουσίας Του και του απολυτρωτικού έργου Του. «Ανελήφθη εν δόξη » για να επιβεβαιώσει την θεία ιδιότητά Του στους παριστάμενους μαθητές Του. Για να τους στηρίξει έτι περισσότερο στον τιτάνιο πραγματικά αγώνα, που Εκείνος τους ανάθεσε, δηλαδή τη συνέχιση του σωτηριώδους έργου Του για το ανθρώπινο γένος”.

 


Μεταξύ των προσκυνητών και ο ενενηντατετράχρονος ιεροψάλτης Βασίλειος Δασκαλάκης, κάτοικος στη Μελβούρνη, που με χαρά μας είπε σε στίχο τα εξής:

Από καρδιάς σου εύχομαι πάντα υγεία να’ χεις, πάντα να ‘σαι χαρούμενος, αυτό μην το ξεχάσης”. 



Παραθέτουμε αρκετά στιγμιότυπα από τη Θεία Λειουργία, την λιτανεία της Αγίας Εικόνας πέριξ του Ιερού Ναού και το πανηγύρι που ακολούθησε για να συνεχιστεί σύμφωνα με την παράδοση σε πολλά σπίτια παλιών ενοριτών.

 

 


Εδώ θα δείτε πλάνα από τη βιντεοσκόπηση:

https://eparxiakofos.gr/%CE%B5%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CE%B3%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA/ 

 

Και το ρεπορτάζ στα Χανιώτικα νέα:

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com