Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Εκδηλώσεις φιλοτελισμού και οχημάτων με πολεμικό υλικό της Κατοχής

Στο πλαίσιο του εορτασμού για τη Μάχη της Κρήτης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στην αίθουσα «ΜΟΡΟ» στα Νεώρια ομιλία για τον Φιλοτελισμό και την διαχρονική συμβολή του στη χώρα μας, ενώ απηύθυναν χαιρετισμούς οι διοργανωτές. Για τη Μάχη της Κρήτης αναφέρθηκε επίσης και η Δρα Φιλοσοφίας κα Λίτσα Χατζοπούλου. Εκ μέρους των Ελληνικών Ταχυδρομείων μίλησε η κα Τζίνα Καλλιγέρη Διευθύντρια Κεντρικού Ταχυδρομικού Καταστήματος Χανίων επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Τα Ελληνικά ταχυδρομεία στα 188 χρόνια ζωής τους, αξιοποιούν κάθε ευκαιρία που τους δίνεται να προβάλλουν μέσω των εκδόσεων τους την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας. Φέτος, λοιπόν, που συμπληρώνονται 70 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, μάχη που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του Παγκόσμιου Πολέμου, θεωρήσαμε αυτονόητο να αποδεχθούμε την πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης και να συμπεριλάβουμε στις εκδόσεις μας γραμματόσημο για την 70η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης. Η Μάχη της Κρήτης είναι ένα γεγονός που τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν προβάλλει με φιλοτελικές εκδόσεις πολλές φορές. Το 1991 αφιέρωσαν αναμνηστική σειρά για την 50η επέτειο και το 2007 εξέδωσαν επετειακό λεύκωμα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και γραμματόσημα. Το γραμματόσημο για την 70η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης που ανήκει στην αναμνηστική σειρά «Επέτειοι – Γεγονότα», απεικονίζει μέσα στην ελληνική σημαία, την Κρήτη με τα γερμανικά «στούκας» στον ουρανό της, ενώ εστιάζει στο αεροδρόμιο του Μάλεμε όπου έγιναν μάχες τεράστιας στρατιωτικής σημασίας…”.   


 

Στιγμιότυπα από της αίθουσα «ΜΟΡΟ» 


  Η διευθύντρια των ΕΛΤΑ Χανίων κα Τζίνα Καλλιγέρη. 

 


Παλιό Τελωνείο:  

Μια θαυμάσια έκθεση αυτοκινήτων, αντικειμένων, φωτογραφιών, εφημερίδων της Κατοχής και υλικού πολέμου της εποχής είναι στη διάθεση να δει και να ρωτήσει ο κάθε επισκέπτης στην έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι της 22 Μαίου.  


 


Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com