Πέμπτη , 28 Μαρ 2024

Δεν κυβερνιέται η χώρα με τόσα προβλήματα σε 3.5 μήνες, καταλάβετέ το!

https://eparxiakofos.gr/?p=520


Κι ενώ ακόμα δεν βρέθηκε ο… καταλληλότερος πρωθυπουργός να ηγηθεί στο νέο σχήμα θεωρούμε υποχρέωση να ευχηθούμε καλή επιτυχία στη δύσκολη εθνική αποστολή που αναλαμβάνει σύντομα η νέα κυβέρνηση για να φέρει αίσιο αποτέλεσμα στο πολιτικό γίγνεσθαι μέχρι το τέλος της σύντομης θητείας της. Έτσι, δυστυχώς, αποφάσισαν οι πολιτικοί, που είναι υπεύθυνοι και συνυπεύθυνοι του σημερινού καταντήματος που βιώνει η χώρα. Από πού, όμως, ν’ αρχίσει το νοικοκύρεμα η ελπιδοφόρα νέα κυβέρνηση;  Καινοτομίες χρειάζονται για να νοικοκυρευτεί ο τόπος. Ότι, λοιπόν, δεν έκανε ενώ όφειλε να κάνει η απερχόμενη κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου επιβάλλεται να γίνει τώρα. Προτείνουμε τα εξής:

  1. Η εκλογή του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας να είναι τιμητική χωρίς μισθό.
  2. Να μειωθεί στο ελάχιστο ο αριθμός των αντιπροσώπων στη βουλή στούς 200 που ορίζει το Σύνταγμα και οι αποδοχές τους να μειωθούν κατά 30%.

  3. Να ψηφιστεί ανώτατο όριο κοινοβουλευτικής θητείας τα δώδεκα (12) χρόνια και να μην έχουν το δικαίωμα να διατηρούν δεύτερα πολιτικά γραφεία.

  4. Να ψηφιστεί ένα απλό μικτό εκλογικό σύστημα που να δίνει τη δυνατότητα να εκλέγονται και ανεξάρτητοι υποψήφιοι βουλευτές αλλά και η δυνατότητα να ψηφίζονται υποψήφιοι από άλλα κόμματα εκτός της κομματικής προτίμησης των ψηφοφόρων.

  5. Κατάργηση των ζημιογόνων νομοθεσιών που αφορούν την ρύθμιση της κυκλοφορίας των κρατικών οχημάτων που ψηφίστηκαν το 1953 επί πρωθυπουργίας Αλέξανδρου Παπάγου. ( Ν.Δ. 2396 και 40009/53 πρωθυπουργική απόφαση). Τα κρατικά οχήματα – τονίζουμε για πολλοστή φορά – κυκλοφορούν πάνω από 50 χρόνια παράνομα. Επιτέλους να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία σε βάρος του φορολογούμενου πολίτη.  https://eparxiakofos.gr/?p=3388
    …………………

    Διαβάσετε κι εδώ:

     https://eparxiakofos.gr/?p=3527

     Η συνέντευξη μας στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ :

     https://eparxiakofos.gr/?p=3213

     https://eparxiakofos.gr/?p=3150

    https://eparxiakofos.gr/?p=3811

Ένα σχόλιο

  1. Μια χαρα τα λες!

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com