Πέμπτη , 28 Μαρ 2024

Για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (Βίντεο)


Ο μάγειρας του κυνοκομείου στα Χανιά ετοιμάζει το φαγητό για τα σκυλάκια…

Διανύουμε το 81ο έτος από τις 4 Οκτωβρίου του 1931, που θεσπίστηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων προφανώς επειδή την ημέρα αυτή είναι η εορτή του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, προστάτη – όπως θέλει η παράδοση- των ζώων. Γιορτάζουν ταυτόχρονα και οι ζωόφιλοι σε όλο τον κόσμο οι οποίοι χρόνο με το χρόνο κατορθώνουν όλο και περισσότερο να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ανταπόκριση από τον κόσμο στην αντιμετώπιση και την συμπεριφορά των ζώων.   Στα Χανιά, βέβαια, όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα και άλλες χώρες δεν έχουν γίνει όλα όσα θα έπρεπε ώστε να υπάρχει ανάλογη παιδεία στο θέμα της αντιμετώπισης των ζώων. Οι γάτες και οι σκύλοι αποτελούν το μεγάλο πρόβλημα των Ελληνικών οικογενειών με τη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού τους. Ελάχιστες είναι οι στειρώσεις που γίνονται για να μειωθεί αυτό το πρόβλημα. Το κράτος, ανύπαρκτο σε αυτή την περίπτωση δεν έχει μεριμνήσει για να γίνονται στειρώσεις στα δημόσια κτηνιατρεία όπως και ειδικοί χώροι φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων. Με αφορμή την χθεσινή ημέρα των ζώων επισκεφθήκαμε τον Παγκρήτιο Σύλλογο Προστασίας Ζώων, «Η Κιβωτός του Νώε» ένα νοικοκυρεμένο κυνοκομείο σε περιοχή των Νεροκούρου του Δήμου Χανίων, για να πληροφορηθούμε άλλη μια φορά από την υπεύθυνη του χώρου Κωστούλα Ντορνμτραχ – Στούπη τις τρομερές ανάγκες που έχουν από τροφές. “Τα «Χ.Ν.» έχουν στηρίξει επανειλημμένα την προσπάθεια μας και το πρώτο ρεπορτάζ που μας αφιέρωσαν ήταν την Κυριακή στις 30 Νοεμβρίου του 2003 εννέα περίπου μήνες μετά την λειτουργία του κυνοκομείου. Καλά πηγαίναμε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2005 επειδή κάλυπτε όλα τα έξοδα ένας Σύλλογος από τη Γερμανία. Ερχόταν από τη Γερμανία στα Χανιά εθελοντικά αρκετοί κτηνίατροι και εξέταζαν τα ζώα και έκαναν πάρα πολλές στειρώσεις… Σήμερα φιλοξενούμε πάνω από 300 σκυλιά με τον Δήμο να μας έχει δώσει για φέτος το χρηματικό ποσό των 1.660 ευρώ για όλο το χρόνο, αλλά εμείς εδώ χρειαζόμαστε πολύ πιο περισσότερα από αυτό το ποσό για ένα μήνα και όχι για όλο τον χρόνο. Τρία άτομα εργαζόμαστε εδώ και τα μέλη μας εξαιτίας της κρίσης έχουν μειωθεί. Παρακαλώ τον κόσμο που αγαπά τα ζώα να μας βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί”.

Παραθέτουμε αρκετές φωτογραφίες από την επίσκεψη μας στην «Κιβωτό του Νώε» με τα σκυλιά να μας… καλωσορίζουν γαυγίζοντας. Τον μάγειρα που ετοιμάζει σε τρία καζάνια το φαγητό των ζώων, βραστά κόκαλα από κρεοπωλείο της πόλης με ρύζι καθώς και μία ακόμα από την πλατεία Ελευθερίας ή Δικαστηρίων με αδέσποτα σκυλάκια…

Χανιώτικα νέα Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 σελίδα 13.

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com