Πέμπτη , 28 Μαρ 2024

Βιολογικά σαλιγκάρια από αγρότες εκτροφείς



Οι χοχλιοί, δηλαδή τα σαλιγκάρια, όπως συνηθίζουμε να τα λέμε αφθονούν σε πολλές περιοχές της Κρήτης ενώ στο Νομό μας, το Ακρωτήρι φημίζεται για την πλούσια παραγωγή του. Αποτελούν ένα ιδιαίτερα αγαπητό μεζέ για καλοφαγάδες και όχι μόνο. Μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους από περιοχή σε περιοχή και με όλους είναι πεντανόστιμοι και θρεπτικοί.  Στα Χανιά τους προτιμούν γιαχνί με πατάτες και μάραθο ενώ στο Ηράκλειο γίνονται πιλάφι με χόντρο ή ρύζι. Οι χοχλιοί συλλέγονται απο τον Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο μετά από βροχή και χωρίς να φυσά αέρας.  Διατηρούνται ζωντανοί σε δροσερό και ευάερο μέρος και μαγειρεύονται μέχρι τον Σεπτέμβριο. Τα τελευταία χρόνια άρχισαν ορισμένοι αγρότες και στο Νομό μας να τους εκτρέφουν για να έχουν ένα συμπλήρωμα στο φτωχό τους εισόδημα.

Σημείωση: Το ρεπορτάζ θα δημοσιευθεί τo Σάββατο 24 Μαρτίου 2012 στα Χανιώτικα νέα και θα αναρτηθεί κι εδώ:

 

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com