Παρασκευή , 29 Μαρ 2024

Αρκετός κόσμος στην εκδήλωση για τον Ηρακλή Αναγνωστόπουλο

 

Ο κ. Ηρακλής Αναγνωστόπουλος αριστερά, η πρόεδρος της αδελφότητας Μικρασιατών κα Στέλλα Χαριτάκη και ο διοργανωτής της εκδήλωσης  κ. Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης. 


Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν απόψε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων για την τιμητική εκδήλωση προς τιμή του παραπάνω ηλικιωμένου αγωνιστή, με ρίζες από τις χαμένες πατρίδες, την άλλοτε ελεύθερη Ελλάδα, τη Μικρά Ασία. Για τον Ηρακλή Αναγνωστόπουλο δήλωσε στο Επαρχιακό φως ο εμπνευστής και πρωτεργάτης της εκδήλωσης δημοσιογράφος κ. Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης τα εξής: “ Ο κ. Ηρακλής Αναγνωστόπουλος αναμφισβήτητα αποτελεί ένα κεφάλαιο για το Νομό Χανίων γιατί είναι ένας πραγματικός ανιδιοτελής αγωνιστής που εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι μπροστάρης στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Είναι ένας άνθρωπος που αποτελεί υπόδειγμα για όλες τις γενιές και δεν είναι μόνο της γενιάς των περήφανων γηρατειών αλλά και όλων κι εμάς των νεότερων και χαίρομαι ιδιαίτερα που στην αποψινή βραδιά θα μας μιλήσουν μεταξύ άλλων και νέα παιδιά, συνάδελφοι δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, άνθρωποι που έχουν πολιτευθεί, άνθρωποι με οράματα σαν αυτά του Ηρακλή. Εκείνος βέβαια έχει πολλά οράματα εκ των οποίων ορισμένα έχουν υλοποιηθεί και ο δικός μου ο προσωπικός φόβος είναι τι θα γίνει μετά από πολλά χρόνια όταν πλέον ο Ηρακλής δεν θα είναι στη ζωή, ποιος πραγματικά με το χέρι στην καρδιά θα μπορεί να πει ότι ναι, εγώ είμαι ο άξιος συνεχιστής του Ηρακλή του Αναγνωστόπουλου. Εγώ είμαι ο αγνός οραματιστής ο ανιδιοτελής που θέλω πραγματικά να προσφέρω στον τόπο μου χωρίς να περιμένω στον προθάλαμο κάποιου πολιτικού για να εξαργυρώσω την όποια μου συμμετοχή στα κοινά”.

Με πλημμυρίδα αισθημάτων αγάπης προς τον τιμώμενο, μίλησε η πρόεδρος της αδελφότητας Μικρασιατών Νομού Χανίων “Ο Άγιος Πολύκαρπος”, κα Στέλλα Χαριτάκη, υπογραμμίζοντας:

 “Απόψε είναι μια βραδιά αφιερωμένη στον Ηρακλή Αναγνωστόπουλο, έναν αγωνιστή, έναν μαχητή, ένα πολύπλευρο ταλέντο που δίνει αγώνα ζωής καθημερινά με αξιόλογη δράση και δημιουργικότητα. Η αδελφότητα είναι απόψε εδώ στη χαρά του γιατί ήταν και πρόεδρος μας για πολλά χρόνια έχοντας προσφέρει ένα πολύ σοβαρό έργο”.

 

Τις ευχαριστίες του προς τον κ. Ξεκουκουλωτάκη και σε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση εξέφρασε ο κ. Ηρακλής Αναγνωστόπουλος, επισημαίνοντας ότι: “ Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση και είμαι περήφανος που με τιμούν. Στη ζωή μου όλη, ακόμα και σε αυτή την ηλικία δεν το βάζω κάτω. Είμαι στις επάλξεις και θ’ αγωνίζομαι μέχρι να εκπνεύσω. Τα παιδιά μας πρέπει να ζήσουν ένα καλύτερο αύριο και όχι όπως εμάς που πεινάσαμε, διψάσαμε και κλάψαμε στα περασμένα χρόνια τότε που βρισκόμασταν στην καλύτερη μας ηλικία… Όμως, δοξάζω τω Θεώ. Ευχαριστώ τον κόσμο που με τίμησε και τον άνθρωπο που διοργάνωσε αυτή την βραδιά. Χρόνια πολλά σε όλους και καλά Χριστούγεννα να περάσουμε”.   

 

Παραθέτουμε φωτογραφικά στιγμιότυπα που τραβήξαμε από την κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. 

 




 


Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com