Τρίτη , 19 Μαρ 2024

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ: Ονοματοθεσία οδού της πόλης στη μνήμη αστυνομικών « ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ»



Με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων και αποδοχή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, ο Δήμος Χανίων πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη απόγευμα στις 7,30΄ , εκδήλωση ονοματοθεσίας σε νέα οδό της πόλης, στη μνήμη αστυνομικών που θυσιάστηκαν εν ώρα υπηρεσίας. Στην επιμνημόσυνη δέηση προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ Δαμασκηνός, ενώ τ’ αποκαλυπτήρια της οδού έγιναν από τον δήμαρχο Χανίων κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη, τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Χανίων κ. Γεώργιο Σταυριανουδάκη και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας (ΠΟΑΣΥ) κ. Χρήστο Φωτόπουλο. Παρέστησαν πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. πολλοί αστυνομικοί, εν ενεργεία και εν αποστρατεία και αρκετός κόσμος. Στο δημαρχείο αργότερα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Χανίων έγιναν ομιλίες και επισημάνσεις όπου παρέστη και ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.



Η στιγμή των αποκαλυπτηρίων της οδού “Πεσόντων αστυνομικών”, στη Νέα Χώρα Χανίων


Πως μπορούμε ν’ αποκτήσουμε μια ισχυρή αστυνομία δήλωσε στα «Χ. Ν.» ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Χρήστος Φωτόπουλος επαινώντας ταυτόχρονα την δημοτική αρχή για την πρωτοπορία να τιμήσει τους νεκρούς αστυνομικούς, επισημαίνοντας ότι: “Είμαστε παραπονεμένοι και πικραμένοι μέχρι σήμερα εξαιτίας της μη αναγνώρισης από την πολιτεία των νεκρών μας γι’ αυτό η ενέργεια σήμερα της δημοτικής αρχής Χανίων να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών συναδέλφων, μας χαροποιεί γιατί σε πανελλαδικό επίπεδο γίνεται για πρώτη φορά εδώ στα Χανιά. Συγχαίρουμε το Δήμο Χανίων, όλο το δημοτικό συμβούλιο και ευχόμαστε να υπάρξουν μιμητές και σε άλλα μέρη της Ελλάδας…”



Οι συνδικαλιστές χαιρετούν κι ευχαριστούν το δήμαρχο Χανίων

 

Ο κ. Γεώργιος Σταυριανουδάκης πρόεδρος των αστυνομικών Χανίων επεσήμανε: “Σε μια εποχή που πρακτικές του εύκολου πλουτισμού, της ματαιοδοξίας, του εγωισμού τείνουν να καταδεικνύονται ως αξίες οι οποίες χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, μια τέτοια ενέργεια από το Δήμο Χανίων, κατόπιν προτάσεώς μας, έρχεται να καταδείξει ότι οι πραγματικές και διαχρονικές αξίες που χαρακτηρίζουν τον Έλληνα πολίτη είναι αυτές της τιμής του χρέους του καθήκοντος”. 


Από αριστερά, ο κ. Χρήστος Φωτόπουλος, ο κ. Γεώργιος Σταυριανουδάκης και ο κ. Ευτύχιος Μαρκαντωνάκης



Εξάλλου, για τη συμβολή του ένστολου πολίτη και όσων έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, ο δήμαρχος Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης τόνισε: “Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων ενέκρινε ομόφωνα την πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης μνήμης, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χανίων. Καθήκον και θυσία, είναι δύο έννοιες που περικλείουν νόημα υπέρτατων αξιών, με την καθεμιά ξεχωριστά να έχει ιδιαίτερη σημασία. Οι αστυνομικοί, που έχασαν τη ζωή τους, πράττοντας το χρέος τους, υπηρέτησαν με αυταπάρνηση την υπηρεσία τους και τα αγαθά, που αυτή προστατεύει. Τρομοκρατικές ενέργειες, ένοπλες συμπλοκές και ατυχήματα εν ώρα Υπηρεσίας περιλαμβάνονται στους κινδύνους, που συνεπάγεται το επάγγελμα του αστυνομικού…”

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com