Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Αγιασμός και έναρξη νέας εκπαιδευτικής περιόδου στο Βυζαντινό Εργαστήρι Αγιογραφίας Χανίων

Με πολλούς νέους σπουδαστές και σπουδάστριες διαφόρων ηλικιών πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2011 ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου στο Εργαστήρι Βυζαντινής Αγιογραφίας με έδρα και πάλι τον τέως Δήμο Νέας Κυδωνίας υπό την σκέπη της Περιφέρειας Κρήτης αντί του νέου Καλλικρατικού Δήμου Χανίων, όπως αναμενόταν…



Τον Αγιασμό τέλεσε ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου πρωτοπρεσβύτερος Νεκτάριος Χριστοδουλάκης. Εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων παραβρέθηκε ο γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κ. Κώστας Γύπαρης, ενώ από τον Δήμο Χανίων ο πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Εμμανουήλ Αλιφιεράκης.

Στο καλωσόρισμα των νέων και των παλιών σπουδαστών ο δάσκαλος του Εργαστηρίου Βυζαντινής Αγιογραφίας κ. Νίκος Γιαννακάκης επεσήμανε: “Η μεγάλη συμμετοχή αυτή τη χρονιά δείχνει την υπευθυνότητα και τη συνέπεια που το Εργαστήριο μας λειτουργεί. Ξεκινούμε και φέτος τη δραστηριότητα του Εργαστηρίου μας στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, την εμπειρία και τη γνώση τόσων χρόνων έχοντας, όμως, την ηθική και υλική στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Καλούμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας να πορευτούν μαζί μας στον όμορφο δρόμο της Τέχνης που σε ανεβάζει πνευματικά και σε καταξιώνει κοινωνικά”.

Χαιρετισμούς απηύθυναν  ο γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κώστας Γύπαρης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Εμμανουήλ Αλιφιεράκης και ο π. Νεκτάριος Χριστοδουλάκης επαινώντας τη συμβολή του καταξιωμένου Άρχοντος Αγιογράφου κ. Νίκου Γιαννακάκη καθώς και του Εργαστηρίου Βυζαντινής Αγιογραφίας. “Για τη δύναμη της γνώσης και της μάθησης”, αναφέρθηκε ως ομιλήτρια, η λέκτορας του Γενικού Τμήματος του Πολυτεχνείου Κρήτης κα Μαρία Σταυρουλάκη, επισημαίνοντας ότι “ Μάθηση και γνώση σε διάφορα επίπεδα είτε θέμα επιστήμης είτε θέματα τέχνης, τεχνολογίας, κάθε τομέας διαφορετικός καθένας-όμως- από αυτούς συντελεί στο να ανέβει ο άνθρωπος ένα σκαλοπάτι να δει τον κόσμο μ’ έναν λίγο διαφορετικό τρόπο και ίσως μπορέσει με αυτόν τον τρόπο να βελτιώσει τη ζωή του όχι μόνο την υλική αλλά και την πνευματική του υπόσταση”.  



    




 Στιγμιότυπα από την τελετή του Αγιασμού. 



Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com