Παρασκευή , 29 Μαρ 2024

ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΑΝΟ Βραδιά καλιτσουνιού και διασκέδασης


 

  Η έναρξη της εκδήλωσης με το δήμαρχο Καντάνου και την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών.

 

Σφύζει από ζωντάνια και δραστηριότητα ο Σύλλογος Γυναικών Καντάνου, της ιστορικής επαρχίας Σελίνου, έχοντας μια ιδιαίτερα αξιόλογη οργάνωση- παράδειγμα προς μίμηση. Στην φετινή καλιτσουνοβραδιά που πραγματοποιήθηκε το βράδι του Σαββάτου, γέμισε ασφυκτικά με κόσμο το προαύλιο του Γυμνασίου τής κωμόπολης. 

 

 Η υποδοχή των επισκεπτών με καλιτσούνια.

 

Μεταξύ αυτών, ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο τοπικός δήμαρχος κ. Ευτύχιος Δασκαλάκης, με τον καταγόμενο από εκεί βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Ευτύχιο Δαμιανάκη, την πολιτευτή κα Λίτσα Κουρουπάκη, αρκετούς νομαρχιακούς και  δημοτικούς συμβούλους, υποψήφιους δημάρχους και πολλοί άλλους. Στο χαιρετισμό της η πρόεδρος του Συλλόγου και καθοδηγήτρια των γυναικών της Καντάνου κα  Σταματίνα Χατοπούλου- Δαμιανάκη, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους με ονομαστική αναφορά στα επίσημα πρόσωπα που ήταν  αρκετά, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Η γιορτή καλιτσουνιού αποτελεί έναν επιτυχημένο θεσμό, που έχει αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες μας. Είναι ένα σημείο αναφοράς για όλους μας, μια ευκαιρία να σμίξουμε, να διασκεδάσουμε, να ξεφύγουμε από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Η γιορτή μας διοργανώνεται με ξεχωριστό μεράκι και αγάπη από τις Καντανιώτισσες και νομίζω ότι σε αυτό οφείλεται η επιτυχία της. Ο Σύλλογος μας λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια και προσπαθεί να αξιοποιήσει, να αναπτύξει και να προβάλλει την προσωπικότητα της γυναίκας, αναπτύσσοντας συνεχή δράση και με ουσιαστική παρουσία στην τοπική κοινωνία…

Αγωνιζόμαστε για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ο Σύλλογος μας είναι πάντα αρωγός και συμμετέχει πρόθυμα στην προετοιμασία οποιασδήποτε εκδήλωσης πραγματοποιείται στην περιοχή μας. Επίσης, διαμορφώνουμε ένα χώρο για όλες τις γυναίκες εδώ, που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Κάντανο…”

Στη συνέχεια απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο δήμαρχος Καντάνου κ. Ευτύχιος Δασκαλάκης τονίζοντας ότι: “Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ο Σύλλογος γυναικών έχει την τιμητική του στην όμορφη αυτή γιορτή του καλιτσουνιού, η οποία έχει γίνει θεσμός. Οι γυναίκες μας αντιστέκονται στις αντιξοότητες, που μαστίζουν την ύπαιθρο με την αξία και τη δράση τους…”  

   

 

 

 

 Στιγμιότυπα από τα τραπέζια με τον κόσμο εμφανώς χαρούμενο από την πλούσια και γρήγορη περιποίηση.

 

 

 

 

 

 

 

  Το κέφι υπό τους ήχους του συγκροτήματος του Ανδρέα Λιλικάκη κράτησε καλά, αφού το ξημέρωμα ήρθε χωρίς να το καταλάβουν οι συμμετέχοντες.  

 

 

  Αριστερά η κα Σταματίνα Δαμιανάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών και δίπλα της η κα Αμαλία Μπασιά, προϊσταμένη του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com