Πέμπτη , 28 Μαρ 2024

Σπίτια με πανέμορφα και πολυποίκιλα φυτά και άνθη σε χωριά των Χανίων

 
Για την αγάπη που έχουν πολλοί άνθρωποι, γυναίκες και άνδρες στα Χανιά μα και σε όλα τα χωριά του Νομού μας έχουμε αναφερθεί και προβάλλει επανειλημμένα εικόνες με πανέμορφους ανθόκηπους έχοντας σκοπό την επέκταση της βράβευσης τους, πέρα από το Δήμο Χανίων και σε άλλους Δήμους. Κι ενώ ο τέως Δήμος Καντάνου είχε πραγματοποίησει πριν από λίγα χρόνια πολλές βραβεύσεις, τον επόμενο χρόνο το… ξέχασε.  Με τους Καλλικρατικούς τώρα Δήμους οι οποίοι είναι λιγότεροι από τους Καποδιστριακούς είναι πολύ πιο εύκολο για να καθιερωθούν διαγωνισμοί στους καλύτερους ανθόκηπους. Ενδεικτικά προβάλλουμε σήμερα τρεις ανθόκηπους από τα χωριά Πάνω Βουλγάρω Κισάμου και Αλιγούς τους οποίους φωτογραφίσαμε την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους πότιζαν τα αγαπημένα τους λουλούδια. “ Από μικρή είχα πάθος με τα άνθη και πάντα είχαμε στο σπίτι μας πολλά και όμορφα λουλούδια. Έφτιαξα και πρωτομαγιάτικο στεφάνι αν και  δεν χρειαζόταν αφού ολόγυρα το σπίτι μου είναι κυκλωμένο με τριανταφυλιές, φυτά και διάφορα λουλούδια”, υπογράμμισε η κυρία Παρασκευή Χριστοφοράκη.

Στους Αλιγούς Σελίνου η νοικοκυρά Αλεξία Ηλιάκη δήλωσε: “Και μένα αλλά και του άνδρα μου αρέσουν οι κήποι τους οποίους διατηρούμε ποτίζοντας με τσακίστρες ακόμα ότι φυτεύουμε και όχι με λάστιχο όπως κάνουμε στα λουλούδια μας επειδή δεν γίνεται διαφορετικά. Με χαρά και ας έχει κόπο κάνουμε αυτό που μας αρέσει ομορφαίνοντας μαζί με όλους τους χωριανούς μας περισότερο τους Αλιγούς”.

Και ο Γιάννης Παπαδογιωργάκης στο ίδιο χωριό, τους Αλιγούς έχει μεράκι με τα λουλούδια τα οποία  περιποιείται ιδιαίτερα όλες τις εποχές του χρόνου. Απαντώντας στο ερώτημά μας τι ήταν αυτό που τον έκανε να μείνει στο χωριό είπε: “ Η ζωή στο χωριό προικίζει την αγροτική οικογένεια με υγεία. Αυτό, όμως, δεν μπορούν να το αντιληφούν οι περισσότεροι νέοι και προτιμούν να ζήσουν στην πόλη.

Στο Πάνω Βουλγάρω Κισάμου

 

 

Αλιγοί Σελίνου Χανίων

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com