Πέμπτη , 28 Μαρ 2024

Σε αναβρασμό ψυχής μαθητές και γονείς για το… επιστημονικό λάθος στη φυσική!

 

 
Σε αναβρασμό ψυχής ο μαθητόκοσμος και οι γονείς των παιδιών με αυτό που συνέβη σε βάρος των υποψηφίων μαθητών και μαθητριών της θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης που εξετάστηκαν την Παρασκευή στο μάθημα της Φυσικής. Μετά την ψυχική αναστάτωση που επικράτησε για την επιλογή του Γ΄θέματος από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας, συγκεκριμένα για το ερώτημα Γ4, και τον χαρακτηρισμό του από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών ως «επιστημονικά λανθασμένο», το υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε την ακύρωση του θέματος δίνοντας τις 7 μονάδες που του αντιστοιχούσαν στα υπόλοιπα ερωτήματα. Αυτόν τον τρόπο επέλεξε βιαστικά, βιαστικά το υπουργείο ως χρυσή τομή στην κατάσταση που προέκυψε. Δεν δικαιώνει όμως όλους τους μαθητές αυτή η απόφαση. Και αυτό, επειδή, δεν είναι λίγοι οι αριστούχοι που διαμαρτυρήθηκαν ότι αφιέρωσαν πολύ χρόνο στο συγκεκριμένο ερώτημα, επιτυγχάνοντας μεν να το λύσουν, χωρίς όμως να προλάβουν κάποια από τα υπόλοιπα ερωτήματα με αποτέλεσμα να βρίσκονται ιδιαίτερα αδικημένοι, αφού όχι μόνο δεν θα λάβουν τα εύσημα για την επιτυχία τους, αλλά υπάρχει κίνδυνος να βαθμολογηθούν με πολύ χαμηλότερο βαθμό από ό,τι μαθητές οι οποίοι άρχισαν τις λύσεις επιλέγοντας πρώτα τα εύκολα ερωτήματα.

Την ανακάλυψη του τραγικού λάθους εντόπισε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών η οποία με ανακοινωσή της υπογραμμίζει πως δεν επρόκειτο για θέματα πανελληνίων εξετάσεων, αλλά «για διαγωνισμό ταλέντων φυσικής», ζητώντας «συγνώμη» από τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Μια συγνώμη, όμως, είναι πολύ λίγη για να έρθει το χαμόγελο στα παιδιά που διαγωνίσθηκαν έχοντας αδικηθεί…  Αποκατάσταση της αδικίας δίχως τιμωρία των υπευθύνων, δεν μπορεί να γίνει.

 

Η διαφήμισή σας στο Επαρχιακό φως είναι με πολύ φθηνό ετήσιο τιμολόγιο, συμφέρει και αποδίδει.

https://eparxiakofos.gr/%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%86%CF%89%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CE%B4%CE%B9/ 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com