Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Μπάλος και Γραμπούσα, τα πιο εντυπωσιακά μέρη της βορειοδυτικής Κισάμου

 


 Η Κρήτη με τις ομορφιές, την πλούσια ιστορία και τη φιλοξενία της, είναι που την κάνουν να ξεχωρίζει από πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου γενικότερα. Για το Νομό μας, από πλευράς παραλιών, οι λιμνοθάλασσες του Ελαφονησίου νοτιοδυτικά του νομού και βορειοδυτικά του Μπάλου συγκεντρώνουν καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες. 

Το Ακρωτήρι της Γραμπούσας ή Γραμβούσας εξακολουθεί να διατηρεί μια απαράμιλλη φυσική ομορφιά σε όλο του το μήκος με αποθέωση αυτήν της λιμνοθάλασσας του Μπάλου, η οποία κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες. Όσοι θέλουν μπορούν να μεταβούν οδικώς ή διαφορετικά με τα τουριστικά καραβάκια από το λιμάνι του Καστελίου.  Μεταξύ των επισκεπτών που συναντήσαμε ήταν και μια παρεά από νέα παιδιά τα οποία προτίμησαν την οδική διαδρομή. Για τις εντυπώσεις τους μας μίλησαν με θαυμασμό, λέγοντας, τα εξής:

Γιάννης Πυρένης: “ Πρώτη φορά ήρθα στον Μπάλο και μου αρέσει πολύ η περιοχή. Είναι πανέμορφο μέρος και αξίζει να έρθουν όσοι δεν το έχουν γνωρίσει. Στην παρέα μας ορισμένοι έχουν έρθει πιο παλιά με τα καραβάκια. Ο δρόμος βέβαια είναι χωματόδρομος γιατί έτσι πρέπει να είναι αφού πρόκειται για περιοχή ειδικής προστασίας, αλλά σε μερικά σημεία του πρέπει να γίνουν επεμβάσεις”.

Δέσποινα Μάρακα: Στον Μπάλο έχω έρθει και με το καραβάκι της γραμμής. Με το αυτοκίνητό μας ήρθα για πρώτη φορά και χρειάσθηκε να περπατήσουμε 1.5 χιλιόμετρο μέχρι την παραλία από το σημείο που σταθμεύσαμε.  Η θέα της παραλίας και της περιοχής του Μπάλου όπως κατεβαίναμε το μονοπάτι, ήταν πανοραμική”.

Μένια Φωτεινίδη: “ Ήρθα για πρώτη φορά και μου αρέσει αλλά νομίζω ότι θα είναι πιο καλά αν ο δρόμος εκτός από κάποιες επισκευές σε μερικά σημεία, πήγαινε μέχρι την παραλία. Θα ξανάρθω, αλλά θα προτιμήσω το καραβάκι για να γνωρίσω και τη θαλάσσια διαδρομή”.


 Ένα ευρώ πληρώνει ο κάθε επισκέπτης για το Δήμο Κισάμου, που φροντίζει την καθαριότητα της περιοχής.

 


 Στο μήκος του χωματόδρομου των 8 χιλιομέτρων από την Καλυβιανή αντικρίζεις και πολλά κατσίκια.

 


Η πλατεία που σταθμεύουν τα οχήματα και αρχίζει το μονοπάτι του 1,5 χιλιομέτρου για την παραλία.

 

Το παγωμένο  νερό απαραίτητο για την εκδρομή στον Μπάλο.

Το παγωμένο  νερό απαραίτητο για την εκδρομή στον Μπάλο.

 

Βαρκάδα στη λιμνοθάλασσα.

 

 

Το ρεπορτάζ στα Χανιώτικα νέα θα το δείτε εδώ.

https://eparxiakofos.gr/%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%AD%CE%BB%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%80%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B7-%CE%BB%CE%B9%CE%BC/

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com