Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Μια αληθινή όαση με βαθύσκιωτο ίσκιο στο χωριό του «Κάστρο», τα Πλεμενιανά Σελίνου Χανίων

image0005yanniskakanos.gr_1

Με αφορμή έναν παλιό νερόμυλο στο χωριό, δίπλα από τον ποταμό με τα αιωνόβια και χιλιόχρονα πλατάνια που παρέμενε μετά το 1960 σε εγκατάλειψη, επανερχόμαστε σήμερα για να μάθουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλιοί εκείνες τις αγνές εποχές. Τα Πλεμενιανά, ανήκουν στα ορεινά χωριά της ενδοχώρας της τέως επαρχίας Σελίνου και είχαν δική τους Κοινότητα, Δημοτικό Σχολείο και αρκετό πληθυσμό σε όλες τις γειτονιές. Στα χρόνια, κυρίως, της μεταπολίτευσης, άρχισε το δεύτερο… κύμα εγκατάλειψης του χωριού με τους πιο πολλούς να φεύγουν προτιμώντας να ζήσουν στην πόλη ή σε παραθαλάσσιες περιοχές. Σ’ αυτό το χωριό γεννήθηκε και ο « Κάστρο», έτσι άρεσε ν’ αποκαλούν τον Ανδρέα Αρχοντάκη, γιατρό όλης της επαρχίας Σελίνου, προστάτη της φτωχολογιάς.

 

 

 

Ο ανδριάντας του ¨Κάστρο” στα Πλεμενιανά εδώ: 

https://eparxiakofos.gr/%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85/

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com