Πέμπτη , 28 Μαρ 2024

Η εορτή του Αγίου Ιωάννη του «Ρηγολόγου»

 

 
Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή του Αγίου Ιωάννου του «Ρηγολόγου» στον περικαλλή Ιερό Ναό της ομώνυμης Ενορίας στην πόλη των Χανίων αλλά και σε πολλές εκκλησίες και εξωκλήσια του Νομού, προσελκύοντας τόσο την παραμονή όσο και χθες ημέρα της εορτής εκατοντάδες προσκυνητές.

Βιογραφία 

Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος αποτελεί ορόσημο και ταυτόχρονα η γέφυρα μεταξύ της Παλιάς και της Καινής Διαθήκης. Ήταν ο τελευταίος προφήτης που ανάγγειλε την έλευση του Ιησού Χριστού. Υπήρξε δε ο μόνος από τους Προφήτες που αξιώθηκε να τον συναντήσει αφού έζησε στα χρόνια Του. Η Εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο αναφέροντας το Όνομά του μετά από την Παναγία στις προσευχές και στις δεήσεις. Στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο είναι αφιερωμένες έξι ημέρες του χρόνου με μία εξ αυτών τη χθεσινή 29 Αυγούστου τιμώντας την αποτομή της Τίμιας Κεφαλής Του…  Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε – κλήρος, μοναχισμός και λαός – την προσωρινή παρουσία μας ώστε να δεχθούμε την χάρη και την ευλογία του Αγίου για μια συνειδητή Ορθόδοξη Χριστιανική ζωή.

Φωτογραφίες από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην ομώνυμη Ενορία της πόλης μας. 

 

Χανιώτικα νέα Παρασκευή 31 Αυγούστου σελίδα 30.

 


Ο  Εσπερινός στα Πλατανάκια Ενορίας Στύλου 

Μικρό το εξωκλήσι του Αγίου Ιωάννου στη γραφική ρεματιά με τα βαθύσκιωτα πλατάνια στο μέσον περίπου της απόστασης από τον Στύλο με τις Καλύβες δίπλα από τον ποταμό ¨Κοιλιάρη», που συγκέντρωσε και φέτος αρκετούς προσκυνητές στη χάρη Του. Τα πιο παλιά χρόνια γινόταν μεγάλο πανηγύρι την ημέρα της εορτής 29 Αυγούστου και αυτό θέλουν πολλοί Ενορίτες και φίλοι της θαυμάσιας αυτής ευλογημένης γης να πετύχουν ξανά.  Παραθέτουμε στιγμιότυπα από τον Ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού. 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com