Πέμπτη , 28 Μαρ 2024

Επιστημονικό Συνέδριο για την Οστεοπόρωση στο Κολυμπάρι Κισάμου Χανίων

 

Η ανάγκη προληπτικών ελέγχων για την οστεοπόρωση, από την οποία υποφέρουν περίπου ένα εκατομμύριο ‘Ελληνες, τονίστηκε χθες στο Κολυμπάρι, κατά την έναρξη του 20ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την οστεοπόρωση με πολλές συμμετοχές Ελλήνων και ξένων επιστημόνων το οποίο θα διαρκέσει έως και αύριο 30 Σεπτεμβρίου. 

Για τον σκοπό του Συνεδρίου μίλησε στα «Χ.Ν.» η πρόεδρος της Εταιρείας Μεταβολισμού των Οστών,  Ευαγγελία Καταξάκη, ρευματολόγος, τονίζοντας: “Το Συνέδριό μας γίνεται μία φορά το χρόνο στην πόλη των Χανίων, αλλά φέτος επιλέξαμε το Κολυμπάρι επειδή μας άρεσε πάρα πολύ ο συγκεκριμένος χώρος και είχε τη δυνατότητα να είναι όλοι οι σύνεδροι εδώ. Όπως κάθε χρόνο στο Πανελλήνιο Συνέδριό μας αναφερόμαστε σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις οι οποίες υπάρχουν πάνω στη φωτογράφηση της οστεοπόρωσης, δηλαδή πάνω στα αίτια της οστεοπόρωσης, πάνω στη διάγνωση και στη θεραπεία. Δυστυχώς, στην Ελλάδα η οστεοπόρωση υποδιαγνώσκεται και υποθεραπεύεται.  Πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν αρκετά επιδημιολογικά στοιχεία τα οποία αναφέρουν ότι περίπου ένα εκατομμύριο Έλληνες, άνδρες και γυναίκες, πάσχουν από οστεοπόρωση και περίπου τετρακόσιες χιλιάδες έχουν κάνει ήδη κάποιο κάταγμα”. Η ίδια πρόσθεσε ότι “ πρέπει να σκύψουμε πάνω σε αυτό το πρόβλημα. Ένα από τα προβλήματα που έχουμε που ο κόσμος δεν ασχολείται ή δεν πηγαίνει στο γιατρό είναι γιατί δεν δίνει συμπτώματα η οστεοπόρωση. Δίνει συμπτώματα η οστεοπόρωση όταν θα έχει γίνει το πρώτο κάταγμα…  Μετά την εμμηνόπαυση στις γυναίκες και μετά τα 65 στους άνδρες αρχίζουν τα συμπτώματα. Παρόλα αυτά επειδή υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες. Παρόλα αυτά υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες   που δεν είναι μόνο η ηλικία…”. Τέλος υπογράμμισε ότι “ μετά την εμμηνόπαυση στις γυναίκες και μετά τα 65 στους άνδρες καλό είναι να γίνεται ένας έλεγχος και ανάλογα τα αποτελέσματα θα  πρέπει να λαμβάνει ή όχι αγωγή”.

 Η  Ευαγγελία Καταξάκη.

 

 Στιγμιότυπα από το Συνέδριο και την αίθουσα υποδοχής

 

 
Εδώ θα δείτε το πρώτο μας συλλεκτικό λεύκωμα το οποίο κυκλοφόρησε τον Αύγουστο σε δεκαπέντε χιλιάδες τεύχη σε χαρτί πολυτελείας. Το επόμενο τεύχος θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.

https://eparxiakofos.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF-%CF%86%CF%89%CF%83-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BB%CE%B5%CF%8D/ 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com