Πέμπτη , 28 Μαρ 2024

Είναι σωστό να παραμένουν άγαμοι οι κληρικοί;


Λίγες ώρες μετά την εορτή της Κοίμησης της Θεομήτορος φέρνουμε έναν προβληματισμό μεγάλου μέρους της κοινωνίας για το αν είναι σωστό να παραμένουν άγαμοι οι κληρικοί τόσο της Καθολικής Εκκλησίας όσο και μιας κατηγορίας από τους Ορθόδοξους. Οι Ιεροί Κανόνες όσο κι αν έχουν διαχρονική ισχύ αιώνων πρέπει να θεωρούμε ότι είναι δυνατόν ν’ αλλάξουν αν και εφ όσον η πλειοψηφία του Χριστεπώνυμου πληρώματος της Εκκλησίας καθώς επίσης και των άγαμων κληρικών το επιθυμεί.

 

6 σχόλια

  1. Κύριε Κάκανε,

    Συγχαρητήρια για την ωραία παρουσίαση τόσων και τόσων θεμάτων, αλλά στον χώρο της εκκλησίας δεν πρόκειται ν’ αλλάξει τίποτα εκ των έσω καθόσον μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα είναι όλοι τους εξαρτημένοι στον ισχύοντα εκκλησιαστικό τρόπο ζωής. Το καθεστώς, βέβαια, αυτό προβληματίζει πολλούς γονείς με αποτέλεσμα να εμποδίζουν τα παιδιά τους να γίνουν άγαμοι κληρικοί. Η αγαμία έπρεπε να ήταν προαιρετική.

  2. ΕΙΡΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

    Σωστό κατά τ’ανθρώπινα μπορεί να μη φαντάζει…
    όμως το θέμα είναι βαθύ κι η λογική βουλιάζει!
    Όταν μια τέτοια απόφαση ο άνθρωπος θα πάρει…
    τη φύση την ανθρώπινη την κλείνει στο συρτάρι!
    Γιατί περνά σε θεικά εκείνος μονοπάτια….
    που εκεί μαζί με το Θεό βλέπει με άλλα μάτια!

    • Γιάννης Κάκανος

      Καλησπέρα Ειρήνη. Σεβαστές όλες οι απόψεις και η δική σου πολύ καλή αλλά τα πράγματα σε μεγάλο βαθμό είναι διαφορετικά και όχι όπως τα λες έτσι όμορφα και ποιητικά.

  3. Αγαθή Παπαδοπούλου

    Αν ενοείς γι τους δεσποτάδες κα τους μοναχούς κύριε κάκανε είναι δική τους επιλογή να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο της Αγιοσύνης, και τον γνωρίζουν από πολύ Νωρίς!! Οι ιερείς των εκκλησιών μας, είναι όλοι τους παντρεμένοι. Στην οικογένειά μου, πρώτος εξάδελφος, δικηγόρος και καθηγητής, αποφάσισε να γίνει ιεροκύρικας! Όλοι το σεβαστήκαμε γιατί βλέπαμε ότι από μικρό παιδί είχε αυτήν την τάση, αλλά το επιμείναμε να παντρευτεί πρώτα και μετά να κάνει αυτό που του λέει η καρδιά του, μα ήταν ανένδοτος! Είχε ήδη περάσει σε θεικά μονοπάτιακαι εμείς τώρα βλέπουμε πόσο ευτυχισμένος είναι και πόσο ωραίο έργο κάνει!

    • Γιάννης Κάκανος

      Το ερώτημα δεν είναι προσωπικό κυρία Αγαθή, αλλά γενικό επειδή κατά το μακρινό παρελθόν ήταν και έγγαμοι μητροπολίτες.

  4. Μιχάλης

    εδα που θα νερθει ο Πατριαρχης πετου ντο και μπορει να γενει πραμα

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com