Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Διαμαρτυρία μετά μουσικής από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του μουσικού σχολείου Χανίων

Η σημερινή διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο Χανίων στις 11 π.μ., ξεχώριζε από όλες τις άλλες που έχουν γίνει επειδή αντί για ιαχές και συνθήματα ακουγόταν όμορφα τραγούδια με την συνοδεία μουσικών οργάνων από μαθητές και μαθήτριες του μουσικού γυμνασίου Χανίων. Ο λόγος που έκανε τα παιδιά με τους γονείς και τους καθηγητές τους να μεταβούν στο Δημαρχείο για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκη αφορούσε την αδιαφορία των αρμοδίων να τους βρουν κατάλληλο χώρο μέσα στην πόλη για να στεγαστούν.  “Μας τάζουν πολλά οι αρμόδιοι και μετά μας ξεχνούν” είπε η  Χαρά Λαρεντζάκη μέλος της προσωρινής Επιτροπής των Γονέων για να συνεχίσει επισημαίνοντας ακόμα τα εξής: “Τα παιδιά του γυμνασίου μας 62 στον αριθμό και είναι στοιβαγμένα μέσα σ’ ένα μικρό διάδρομο με δύο τουαλέτες. Ζητάμε να μας δώσουν ένα κτήριο στο κέντρο της πόλης μέχρι να κτιστεί ένα σχολείο ποιοτικό αλλά ενώ μας έχουν υποσχεθεί τόσες φορές, το πρόβλημα της στέγασης παραμένει άλυτο. Στα Περβόλια που είμαστε εκτός του ότι ο χώρος είναι πολύ μικρός, είναι και πολύ μακριά για τα παιδιά επειδή χρειάζονται δύο συγκοινωνίες για να εξυπηρετηθούν.

Στο ίδιο μήκος κύματος εξέφρασε την αγωνία του και ο Νίκος Νταουντάκης ως γονέας επισημαίνοντας ότι: “Το μουσικό σχολείο παίρνει υποσχέσεις οι οποίες δεν πραγματοποιούνται και είναι το μόνο σχολείο αυτής της κατηγορίας σε όλη την Ελλάδα που είναι έτσι παραμελημένο. Πρόκειται για ένα γυμνάσιο του Νομού και όχι της πόλης των Χανίων και πρέπει να εξευρεθεί κατάλληλη στέγη μέσα στα Χανιά για να εξυπηρετούνται χωρίς ταλαιπωρίες όλοι οι μαθητές ιδίως αυτοί που έρχονται από μακριά…”.


Στιγμιότυπα από την διαμαρτυρία και την προσωρινή Επιτροπή των γονέων με μαθητές του μουσικού γυμνασίου.

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com