Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ένα απλό μεικτό εκλογικό σύστημα έχει ανάγκη η χώρα

Τέλος στα εκλογομαγειρέματα, αν η πρόταση του υπουργού Μεταφορών κ. Δημήτρη Ρέππα, γίνει αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό και το αρμόδιο επιτελείο του. Βρισκόμαστε, δυστυχώς, σε περίοδο πολιτικής παρακμής εξαιτίας του άκρατου κομματισμού, της καθιερωμένης οικογενειοκρατίας στην πολιτική ζωή, του πολύχρονου κοινοβουλευτισμού και της ζημιογόνας γραφειοκρατίας. Είναι δυνατόν να ισχύουν ακόμα, το Ν.Δ. 2396 και η 40009/53 Πρωθυπουργική Απόφαση; Πόσες δεκαετίες έχουν να εφαρμοσθούν ή μάλλον, πόσα χρόνια ίσχυσαν από τότε που έγιναν νόμος του κράτους; Και, τώρα, με τον Καλλικράτη, τι μέλει να γίνει; Η απάντηση, σε παράφραση βέβαια: “Να τα οικονομήσουν και οι επόμενες γενιές”.
Χριστούγεννα σήμερα, ευλογημένη μέρα και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους 300 εκλογικούς αντιπροσώπους του διεφθαρμένου πολιτικού μας συστήματος ν’ αποφασίσουν άμεσα για την ουσιαστική επίλυση των διαχρονικών προβλημάτων, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Στα πλαίσια, λοιπόν, αυτής της κατ’ ευχή, πολιτικής εκστρατείας, επιβάλλεται και η αλλαγή του εκλογικού νόμου μ’ ένα απλό, μεικτό και αγαπησιάρικο σύστημα, κατανοητό από τον λαό.
Από χρόνια το λέμε κι’ έχουμε δημοσιεύσει και υποβάλει την πρότασή μας όπως επίσης έχουμε αγωνισθεί δυναμικά ενάντια της αναχρονιστικής νομοθεσίας για τα κρατικά οχήματα.
Χρόνια πολλά, υγεία και το νέο έτος 2011 ν’ αποτελέσει αφετηρία σωστής μελλοντικής πορείας για την χώρα.

Σχόλια

  1. Μιχάλης Μουντάκης σχολίασε:

    December 25th, 2010 at 17:36

    Χρόνια πολλά Γιάννη με υγεία!
    Χαίρομαι να σε διαβάζω και να σε ακούω. Πάντα πρωτοπορείς με τις ιδέες σου και τις καινοτόμες πολιτικές σου απόψεις.

  2. Γιάννης Κασάπης σχολίασε:

    December 26th, 2010 at 20:51

    Χρόνια Πολλά με Υγεία και Ευτυχία και σε σας και την οικογένειά σας!
    Ελπίζω οι καινοτόμες αλλά και ρεαλιστικές προτάσεις σας να εισακουστούν.
    www.dramania.gr

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com